Moduri suprinzătoare în care gastroenterologii tratează constipația

Poate te-ai întrebat cum își tratează gastroenterologii, rapid și simplu, constipația… Același lucru s-au întrebat și jurnaliștii de la „Reader's Digest” și răspunsul este foarte util, tuturor.

Jurnaliștii de la „Reader's Digest” au vorbit cu dr. Kevin M. Cronley, gastroenterolog din Cincinnati care a oferit propria perspectivă în privința modului în care în care își ajută pacienții să facă față constipației, cu câteva sfaturi care te pot ajuta și pe care gastroeterolul însuși le aplică în cazul personal.

urinari dese jpg

Constipația este o problema frecventă, cauzată de stilul de viață modern. Foto Shutterstock

Majoritatea medicilor sugerează că ar trebui să crești nivelul de fibre consumate, pentru a combate constipația, iar dr. Corneley este de aceeași părere.

„Tratamentele inițiale includ adăugarea de suplimente de fibre, care sunt disponibile într-o varietate de suplimente, dar și în alimente precum legumele și fructele, precum și în cereale integrale”, spune dr. Cronley.

Fibrele sunt un nutrient esențial, necesare digestiei pentru că ajută la deplasarea  alimentelor prin tractul digestiveși ar fi recomadnate, zilnic, de la  25 până la 30 de grame de fibre, deși media de consum este undeva la 15 grame, spun statisticile.

Un studiu din 2022 publicat în The American Journal of Clinical Nutrition a concluzionat că suplimentarea cu fibre a îmbunătățit semnificativ constipația la pacienți după patru săptămâni de administrare, crescând frecvența mișcărilor intestinale și îmbunătățind consistența fecalelor. Administrarea de doze mai mari de 10 grame pe zi s-a dovedit a funcționa bine pentru pacienții cu constipație cronică.

Un supliment poate ajuta

Dr. Cronley subliniază că un supliment cu magneziu poate fi surprinzător de bun în cazul constipației.  „Unii pacienți vor găsi ameliorarea constipației cu suplimente de magneziu”, spune el, deoarece magneziul ajută la creșterea cantității de pă rețiute în intestine. Acest lucru favorizează mișcările intestinale. De asemenea, unii medici au constatat în practica medicală faptul că că cei cu tulburări gastro-intestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil, tind să aibă niveluri mai scăzute de magneziu. În timp ce consumul de alimente bogate în magneziu, cum ar fi legumele verzi, nucile și produsele din cereale integrale, ajută la obținerea unei cantități adecvate de magneziu pentru fucționarea zilnică, luarea unui supliment îi poate ajuta pe cei care au deficit și au probleme cu constipația.

Pe lângă firbe și magneziu, dr. Cronley subliniază că primul sfat pe care îl oferă de obicei pacienților săi este să facă mici modificări în stilul lor de viață. „Modificările stilului de viață pot fi un început excelent pentru tratarea constipației, iar acestea includ asigurarea hidratării și activigtate fizică regulată.”

Pierderea de lichide și deshidratarea au fost legate de probleme crescute cu constipația, iar consumul de apă este important pentru frecvența scaunelor atunci când se consumă o dietă bogată în fibre.

Citește și Dieta prințesei Kate Middleton este sănătoasă și ușor de ținut