Dieta vegană de 22 de zile. Tot ce trebuie să ştii despre această metodă de slăbire
Dieta vegană de 22 de zile, care a făcut furori la Hollywood, fiind urmată întâi de Beyonce şi Jay Z, apoi de J-Lo şi alţii, nu este o dietă extremă sau nesănătoasă. Din contră, este uşor de ţinut, mai ales pentru cei care au deja o dietă vegetariană sau care sunt obişnuiţi cu posturile.
Mai întâi, este bine de ştiut că alimentaţia vegană nu este una neobişnuită şi nici grea. Deşi poate suna foarte grea pentru cei obişnuiţi să mănânce carne, nu este una imposibilă. Tot secretul este să se facă treptat trecerea de la o alimentaţie nesănătoasă la una care are cu adevărat valori nutritive.
Dieta vegană de 22 de zile – corpul se dezobişnuieşte în 21 de zile de alimentaţia nesănătoasă
Această dietă presupune obişnuirea corpului cu o altă dietă, cea vegană, într-un timp de 21 de zile. Din a 22-a zi, totul decurge normal, căci organismul are nevoie de 21 de zile să se obişnuiască cu alte alimente, decât cele de origine animală. Foarte important de ştiut, toate alimentele de origine animală pot fi înlocuite cu cele crude, adică dieta vegană.
Persoanele vegetariene sau vegane au, de obicei, cu 5-10 kilograme mai puţin decât cele care consumă carne. De asemenea, au un risc mult mai scăzut de a dezvolta boli de inimă, diabet sau cancer. Beneficiile unei astfel de diete sunt multe: slăbeşti frumos, eşti mult mai sănătos, se păstrează elasticitatea pielii, dispar cearcănele şi alte pete de pe ten.
Dieta vegană de 22 de zile – ce au mâncat vedetele în prima zi a dietei vegane
Cei care au ţinut dieta vegană de 22 de zile au renunţat şi la îmbrăcămintea sau încălţămintea din piele şi nu au mai folosit cosmeticele de origine animală sau testate pe animale. De asemenea, e bine de ştiut că dieta vegană presupune consumarea alimentelor crude pe cât este posibil şi mai rar fierte sau coapte, în niciun caz prăjite.
Iată un exemplu de meniu din prima zi a dietei vegane de 22 de zile ţinută de Beyonce şi Jay Z. La micul dejun au mâncat budincă cu seminţe de chia, vanilie şi o cană întreagă de fructe de pădure proaspete. La prânz au avut salată de varză roşie tocată mărunt, măr verde ras, seminţe de susan, un cartof dulce copt sau fiert. Gustarea dintre prânz şi cină conţine o ceşcuţă de humus din cânepă cu legume crude (morcovi, ţelină, ardei gras). La cină o salată de fasole neagră şi quinoa cu sos de chimen şi ca desert un pic de ciocolată neagră.