Trucuri pentru a-ţi domoli pofta de mâncare. Te ajută să slăbeşti mai uşor

Să domolești foamea, în mod natural poate ajuta la prevenirea supraalimentării și a creșterii în greutate.

O serie de suprimatoare naturale ale poftei de mâncare, aprobate de experți, te pot ajuta să pirzi în cele din urmă, chiar și 10 kilograme.

Pune condimente în mâncare

Apetitul pentru alimente condimentate poate spune anumite lucruri despre personalitatea ta, dar, mai important, alimentele picante pot acționa ca suprimatori naturali ai poftei de mâncare. Ingredientul activ din multe alimente condimentate este capsaicina, care se găsește în ardeiul iute. Ardeii Cayenne au și alte beneficii pentru sănătate.

image

Condimentele pot pune stop poftei necontrolate de mâncare. Foto: Shutterstock

Ca bonus, „adăugarea unor condiment picante vă ajuta să mâncați mai puțin și mai lent”, spune nutriționistul din New York Joy L. Bauer, fondatorul Nourish Snacks, expertul în sănătate și nutriție de la The Today Show și autor al mai multor cărți, inclusiv „From Junk Food to Joy Food”.

Folosește odorizante de mentă

Mirosul de mentă poate ține foamea la distanță. „Un studiu a constatat că, atunci când participanții au mirosit mentă la fiecare două ore timp de cinci zile, au consumat cu aproape 1.800 de calorii mai puține în acea săptămână și și-au evaluat nivelul de foame semnificativ mai scăzut decât participanții care nu au fost expuși la mentă”, spune Bauer. Ea sugerează să aprindeți o lumânare parfumată cu esență de mentă, să mestecați gumă de mentă sau să sorbiți ceai de mentă pentru a obține beneficiile de suprimare a poftei de mâncare.

Mănâncă mere

S-a dovedit că a mânca un măr pe zi poate face mai mult decât să țină doctorul departe; un măr poate servi ca suprimant natural al poftei de mâncare. „Combinația de pectină, fibre solubile, conținut ridicat de apă și multă mestecare fac din merele un aliment excelent care îmblânzește pofta de mâncare”, spune Bauer. În plus, aceste suprimatoare ale poftei de mâncare sunt deja porționate și numai bune de mâncat.

Bea un pahar cu apă la masă

Bea un pahar cu apă la masa, sau chiar două. Asta ajută la îmblânzirea poftei de mâncare, spune Bauer. O altă modalitate de a te hidrata și a slăbi este să mănânci legume bogate în apă - salată verde, castraveți, ridichi, dovlecel și țelină. „Cu mai mult de 95 la sută apă, aceste cinci legume superioare îți vor ține apetitul sub control.”

Respiră amplu

Când ești stresat, corpul tău crește producția de hormon cortizol. „Nivelurile ridicate de cortizol pot duce la o acumulare de grăsime abdominală, precum și la alte probleme cronice de sănătate”, spune nutriționistul din New York City Keri Glassman, fondatorul Nutritious Life. Cortizolul determină, de asemenea, organismul să formeze rezistență la leptină, un hormon care trimite creierului semnalul că ești plin.  „Cu cât ești mai stresat, cu atât produci mai mult cortizol și ești mai puțin capabil să spui când ești plin.”

Mai mult, spune specialista: „În perioadele de stres, avem tendința de a avea poftă de alimente bogate în zahăr și carbohidrați care produc serotonină și ne fac să ne simțim calmi. Deci, reducerea stresului va ajuta la reducerea acestor pofte.

Citește și Ce simptome dă cancerul de colon?