Tratamente dermatocosmetice de ultimă generație - Soluții personalizate pentru o piele radiantă și sănătoasă
Una dintre numeroasele probleme dermatologice la femei, în ziua de azi, este acneea. Aceasta a devenit un subiect important pentru dermatologi, endocrinologi, ginecologi și alți specialiști în domeniul sănătății, deoarece la ei vin frecvent paciente cu acneee precoce, tardivă, dar și cu alte probleme alte tenului, precum: rozaceea, ridurile, petele hiperpigmentare.
Medicii folosesc în prezent diferite tratamente dermatocosmetice de ultimă generație, dar și terapii cu antibiotice locale, pentru a combate afecțiunile și bolile pielii. De exemplu, în tratamentul acneei, medicul dermatolog poate prescrie antibiotice, iar medicul ginecolog va recomanda soluții de tratament pe bază de contraceptive hormonale.
Cosmetologii folosesc alte proceduri de actualitate, cum ar fi acelea de curățare și purificare a pielii, de peeling, mezoterapie și alte tratamente dermatocosmetice.
Crioterapia este de asemenea utilizată cu succes în dermatologie, ea este adesea folosită pentru a trata leziunile pieli, keratoza actină, unghiile încarnate. Leziunile cutanate sunt excrescențe de pe piele sau zone care arată diferit față de pielea din jur.
Ea poate trata și daunele provocate de keratoza actinică, care este o afecțiune precanceroasă a pielii, ce se manifestă prin pete descuamate pe piele, ce pot duce la apariția cancerului. Pentru a preveni keratoza actinică trebuie utilizate creme de piele cu protecție solară și de mers la un medic dermatolog pentru examinarea pielii cel puțin o dată pe an.
De asemenea, crioterapia ajută la estomparea cicatricilor, dar și la refacerea pielii din jurul rănilor.
Un tratament cosmetic anti-îmbătrânire este cel de peeling chimic cu soluții de acizi sau baze. Acesta se folosește și în caz de acnee sau leziuni cutanate produse de acarieni. Pentru a crește rezistanța și elasticitatea pielii este indicată o metodă de biorevitalizare, prin care se fac injecții intradermice cu acid hialuronic.
Prin dermabraziune se inlătură straturile superficiale ale epidermei, se oferă tenului un aspect mai fin, mai tânăr, cu o elasticitate îmbunătățită. Această tehnică ajută în tratamentul tenului ce are un aspect afectat de procesele degenerative ale îmbătrânirii premature, sau de acnee și pete hiperpigmentare.
Terapia cu laser se folosește frecvent în dermatologie în tratamentul afecțiunilor și bolilor pielii. S-a descoperit că tratamentul cu laser microscopic determină organismul să producă mai mult colagen, iar asta ajută la întinerirea pielii, la îmbunătățirea structurii și aspectului ei.
În tratamentul rozaceei se poate aplica o terapie cu laser pulsat, laser cu dublă frecvență. Tratamentul cu laser poate ajuta la eliminarea imperfecțiunilor estetice și poate preveni dezvoltarea ulterioară a rozaceei. Undele laser sunt îndreptate doar spre vasul dilatat și nu vor afecta țesutul din jur, nu vor produce pete pigmentare sau cicatrici. Această afecțiune a pielii apare din cauza stresului, a tulburărilor tractului gastrointestinal, bolilor infecțioase de piele, modificărilor hormonale, expunerii pielii la radiații ultravioltele și temperaturi extreme.
Femeile apelează la tratamente cu laser în clinici medicale de specialitate, pentru a scăpa de anumite formațiuni ale pielii, neoplasme cutanate și vasculare, malformații vasculare superficiale și hemangioame. Cu ajutorul laserului se pot rezolva și leziunile pigmentare, pistruii, alunițele, petele întunecate și chiar se pot îndepărta tatuajele. Terapia cu laser este utilizată și pentru eliminarea părului nedorit sau pentru îndepărtarea ridurilor și a cicatricilor post-acnee de pe piele.
Alte tratamente dermatocosmetice sunt: biopsia cutanată, excizia chirurgicală a unei leziuni cutanate, fototerapia, suturarea leziunilor, tratamentele injectabile cu acid hialuronic sau cu toxină botulinică.
În ultimii ani, s-au făcut progrese în tratamentul cancerului de piele, prin aplicarea terapiei fotodinamice, arată un studiu din 2010. Această procedură neinvazivă produce specii reactive de oxigen, care distrug celulele țintă, ea ajută în tratarea malignităților cutanate non-melanomice. Aceasta este una dintre cele mai întâlnite forme de cancer, ce apare și din cauza expunerii exagerate la radiațiile UV, nu doar a predispoziției genetice.
Astfel de proceduri și tratamente dermatocosmetice de ultimă generație sunt realizate de echipa de doctori de la clinica medicală Sphera din capitală.