Sutienul nepotrivit îți afectează sănătatea

Sutienul poate fi un chin dacă nu este ales în mod corect. Specialiștii spun că ar trebui să primeze aspectele care țin de sănătate și nu de estetică, atunci când alegem ce sutien să purtăm.

1 tipa in sutien 1495358654 jpg jpeg

Sutienul potrivit nu provoacă dureri și disconfort. Foto: Shutterstock

Mulți ortopezi susțin că sutienele nepotrivite pot fi cauza unor dureri de gât și de spate, iar unele studii spun persoanele cu sânii mari au șanse mai multe  să poarte un sutien care nu oferă suficient sprijin, infomrează WebMd.com.

Sâni dureroși

Dacă sânii tăi se revarsă peste cupele sutienului, sunt striviți în zona axilelor sau jenați de sârma care confer structură sutienului, atunci vor apărea și durerile.

Mameloane iritate

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care sfârcurile dor? Frecarea!  Un sutien care este prea larg, sau prea strâmt și dintr-un material rigid, sau prea texturat, care îți freacă sfârcurile la mișcare va produce iritații și durere în zona mameloanelor.

Dureri de cap

Dacă aveți dureri de cap pe care nu le puteți explica, este posibil ca sutienul să fie de vină. Tensiunea pe care o creează un astfel de produs nepotrivit la nivelul mușchilor poate conduce al apariția durerilor de cap.

Le ce să fii atentă?

Cupele, banda de cuprindere și bretelele, toate trebuie să se așeze firesc. Asigură-te că banda este suficient de strânsă încât să rămână pe loc fără să alunece, dar suficient de laxă pentru a glisa cu ușurință un deget între ea și piele. Alege bretele suficient de largi pentru a nu se înfige în umeri și cupe care îți conțin sânii, fără să-i preseze.

Un truc în plus, pentru a te asigura că ai ales mărimea potrivită constă în a-ți ridica mâinile în sus după ce ai probat sutienul. Dacă acesta se ridică, atunci ai nevoie de o măsură mai mică. Lasă-te, apoi, în jos, aplecându-te cu tot trunchiul în față. Dacă sânii îți ies din sutien, acesta îti este fie prea mic, fie prea mare. Dacă bretelele sutienului îți intră în piele în zona umerilor, ai nevoie de o măsură mai mare.

Sutienul trebuie ales și în funcție de activitatea desfășurată. Dacă faci sport  este obligatoriu să folosesti un sutien sau o bustieră pentru această activitate. Astfel, sânii tăi sunt protejati și nu vor apărea probleme.

Citește și Ce nu ştiai despre lichidul seminal