Iritaţii după epilare? Le poţi preveni!

Indiferent ce metodă de îndepărtare a părului preferi – cu ceară, cu epilatorul sau cu lama de ras, iritaţiile sunt o problemă pentru multe femei. Pe lângă aspectul inestetic, inflamaţiile pot duce la creşterea firelor de păr sub piele, dar şi la erupţii.

Epilare jpg

Câteva trucuri pe care ai putea să le aplici îţi pot uşura acest proces.

Exfoliază pielea

Înainte de epilare, este indicat să exfoliezi pielea pentru a scăpa de celulele moarte, dar şi pentru a ajuta firele să iasă la suprafaţă. Apoi, aplică nişte comprese de apă caldă, pentru ca porii să se deschidă. În acest fel, vei reduce apariţia foliculitei. Pentru o exfoliere ieftină şi eficientă, poţi folosi ingrediente grunjoase la îndemână: zaţ de cafea, făină de mălai, sare de mare, zahăr.

Fă o baie caldă înainte

O piele deshidratată are porii mici, iar firele de păr nu au putere să iasă la suprafaţă. Astfel, o baie caldă ajută la deschiderea porilor, înmoaie pielea, iar epilarea nu mai este atât de dureroasă. Dacă foloseşti lama de ras, este recomandat să ai la îndemână un gel special conceput pentru înmuierea firelor de păr, pentru a evita eventualele iritaţii.

Aplică gheaţă după

Pune câteva cuburi de gheaţă, într-un tifon, nu direct pe piele, şi plimbă-le uşor pe zona epilată. Vei reduce inflamaţia şi înroşirea pielii, dar vei scăpa şi de durerea pe care o simţi după epilare. În plus, aceasta contribuie şi la închiderea porilor.

Sfat

Evită să te epilezi în timpul menstruaţiei, pentru că pielea este mai sensibilă în această perioadă.

Foloseşte pudra de talc Dacă după epilare pielea ta este iritată, te poate salva pudra de talc. Aceasta este folosită pentru a evita producerea rănilor în momentul smulgerii firelor de păr. Este recomandată mai ales când te epilezi cu ceară.

Aplică un produs hidratant

Uleiul de măsline hidratează, astfel, poate fi folosit, amestecat cu un gel de aloe vera. Efect de hidratare au şi uleiul de migdale dulci, cel de jojoba, precum şi uleiul din arbore de ceai, care are proprietăţi antiseptice şi ajută la reducerea inflamaţiilor. De asemenea, poţi apela şi la cremele împotriva iritaţiilor pentru bebeluşi sau la produsele de faţă cu aloe vera sau muşeţel – plante indicate pentru arsuri, iritaţii ale pielii sau inflamaţii. Mai mult, ca să previi foliculita după epilare, poţi aplica loţiuni antiinflamatoare dermato-cosmetice.

Atenţie!

Săpunul, gelul de duş, deodorantul, precum şi alte tipuri de produse cosmetice care conţin alcool trebuie evitate după epilare.