Îngrijirea părului pe timp de vară

image

Sezonul cald se apropie și, oricât de tare ne-ar bucura pe multe dintre noi acest lucru, trebuie să fim foarte atente la cum ne îngrijim părul în acest sezon.

De îndată ce razele soarelui devin mai puternice și îngrijirea specială a părului trebuie să facă parte din prioritățile noastre. Se știe deja că razele UV afectează firul de păr și că acesta poate să arate nu chiar cum ne dorim de-a lungul sezoanelor calde.

Așadar, așa cum pe timp de iarnă îl acoperi și ai grijă să îl tunzi mai des, și pentru perioada verii există câteva trucuri care te vor ajuta să îl menții sănătos și frumos: aplică un balsam de par nutritiv, acoperă-l cu ceva ușor și udă-l ori de câte ori ai ocazia.

Îți spunem în articolul de azi cum să ai grijă de părul tău pe timp de vară. Însă nu uita că această grijă trebuie să fie una continuă, nu doar sezonieră, pentru ca firele de păr să arate mereu bine și mai ales să fie sănătoase.

Trucuri de îngrijire a părului pe timp de vară

La fel cum pe ten aplici cremă cu factor de protecție 50 și pe restul corpului te dai cu cremă de protecție și te acoperi cu haine prietenoase cu pielea, la fel trebuie să te îngrijești și de cel mai frumos accesoriu natural pe care îl ai, părul.

Aplică produse potrivite pentru acesta

La fel ca și tine, și părul tău are caracteristicile sale individuale, care îl diferențiază de cel al celorlalți.

Așadar, fie că ai găsit deja sau încă ești în căutare de produse potrivite părului tău, nu înceta să le aplici la fiecare spălare. Se poate întâmpla însă ca, uneori, oricât de sigură ai fi de produsele pe care le folosești de ceva vreme deja, să se întâmple un dezechilibru al scalpului sau probleme la firul de păr și atunci să trebuiască să acționezi țintit.

În acele cazuri îți recomandăm să mergi la un doctor dermatolog care îți va spune ce anume să folosești atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

image

Fie că situația părului tău e mereu bună sau mai are și căderi, important este să folosești doar produse de calitate, de la branduri profesionale. Odată ce le alegi pe cele care se potrivesc particularităților tale, vei putea fi sigură că nu vei avea probleme. Aici ne referim atât la șampon, cât și la balsam de păr, mască sau tratamente pe care le aplici constant sau doar din când în când.

Acoperă-l cu materiale prietenoase

La fel cum iarna porți căciulă atât pentru a nu-ți fi frig, cât și pentru a-ți apăra părul de temperaturile joase, vânt și zăpadă, la fel trebuie să faci și pe timp de vară, doar că pentru a-l apăra de temperaturile ridicate și de razele UV.

Atât pălăriile, cât și bandanele și eșarfele sunt opțiuni la fel de bune, în funcție de ceea ce ți se potrivește cel mai bine și ce se potrivește și cu outfitul ales. Pentru că părul nu trebuie protejat doar la mare și doar în vacanțe, ci și zi de zi când ieși din casă.

Materialul cel mai indicat este inul, datorită, atât texturii sale, cât și caracteristicii naturale de la proteja împotriva razelor UV. Poți să găsești o mulțime de modele de eșarfe și bandane din in pe care le vei purta cu mare plăcere.

Mergi la medicul dermatolog și la stilist dacă observi ceva în neregulă cu părul

Acest sfat, la fel ca toate cele de mai sus, se aplică și de-a lungul anului.

Oricând observi o problemă la scalp, mergi la medicul dermatolog. Iar când observi o problemă de-a lungul părului, mergi atât la medicul dermatolog, cât și la stilist să te scape de problemă.

De obicei combinația dintre cei doi poate să îi facă cel mai bine părului și tu să fii mulțumită de rezultate pe termen lung.

Nu uita, orice ai face, să acorzi o atenție deosebită întregului corp atât pe timp de vară, cât și în restul anului pentru a te asigura că ești sănătoasă din cap până-n picioare.

Credite foto: unsplash.com