Lucruri surprinzătoare pe care le poți face ca să lupți cu albirea părului

Când părul începe să albească, majoritatea găsesc un remediu la îndemână prin vopsire.

Deși este rapidă și acoperă foarte bine părul care a devenit gri, s-ar putea să nu fie soluția preferată de toată lumea. Mai ales bărbații pot fi reticenți la aceste proceduri cosmetice, de aceea, iată o listă cu lucruri suprinzătoare pe care le poți face pentru a lupta cu albirea părului și care, potrivit studiilor, pot chiar să facă reversibil acest proces, potrivit BrightSide.

Potrivit publicației BrightSide.com, există câteva schimbări pe care le poți face în stilul tău de viață pentru a păstra culoarea naturală a părului pentru cât mai mult timp.

Imbatranire FOTO Shutterstock

Și părul și pielea sunt afectate de lipsa de nutrienți esențiali, care accelerează îmbătrânirea. Foto: Shutterstock

Aceste schimbrări implică, pe de o parte să ai grijă la consumul de nutrienți care hrănesc organismul și pe de altă parte, grija față de  sănătatea ta emoțională. Toate aceste lucruri, cumulate, pot întârzia albirea părului.

Un aport optim de calciu

A avea suficient calciu în organism nu este un lucru vital doar pentru oase și mușchi. Acest mineral ar putea să tea jute să păstrezi pigmentul natural din păr, în ciuda înaintării în vârstă. Studiile au arătat că un consum de 200 mg de calciu zilnic poate, în unele cazuri, să inverseze procesul de îmbătrânire a părului și să readucă pigmentul în firele albite.

Gestionează corect stresul

A fi în mod constant sub stress îți poate afecta sănătatea în multe feluri. Pe lângă faptul că îți va face inima să bată mai repede și îți perturbă somnul, stresul poate provoca depigmentarea părului. Mai mult, stresul cronic poate duce la inflamație, care poate declanșa și accelera deteriorarea celulelor, de aceea, poate provoca și albirea prematură a părului.

Mănâncă suficiente proteine

A avea o dietă echilibrată este esențial pentru pielea, părul și unghiile sănătoase și frumoase. Includerea alimentelor bogate în proteine în dieta ta poate fi deosebit de utilă dacă încerci să lupți împotriva albirii părului. Consumul de alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, boabele de soia și produsele lactate, te poate ajuta să previi albirea prematură a părului.

Ai grijă la nivelul de fier

Dacă părul tău a albit prematur este posibil să ai un nivel scăzut de fier.

Fierul este un mineral esențial care ajută celulele sângelui să transporte oxigenul în organism. Dacă ești vegetarian și nu vrei să mănânci carne, asigură-te că ai în dietă alimente bogate în vitamina C, deoarece acestea ajută organismul să absoarbă fierul.

Citește și Gastrită? Acestea sunt remediile!