Cum să nu te îngrași când faci vacanța la all inclusive, 3 reguli de la o blogeriță care arată super!

Vacanța la all inclusive poate fi o provocare pentru menținerea greutății, dar blogerița Miruna Ioani impărtășește cu doamnele din comunitatea ei câteva reguli testate de ea, care ne pot ajuta și pe noi să nu dăm acul cântarului peste cap, atunci când revenim din vacanță.

mancare vacanta jpg

Hidratează-ți bine organismul diminața și bucură-te de antioxidanții din cafea! Foto: Shutterstock 

1. Dimineața, cafea și apă

Nimic de mâncare dimineața, doar hidratare cu apă sau sucuri naturale și cafea. În felul acesta reduci aportul de calorii zilnice și poți mânca atât cât îți dorești la prânz și la masa de seară. „La all inclusive, am decis că mâncarea de prânz și seara era senzațional de atractivă, deci merită pentru ea să mă păstrez.”, a explicat blogerița, comunității sale.

2. Îți umpli farfuria o singură dată

Se întâmplă să îți placă foarte mult un preparat, dar regula de bază este să nu te întorci să-ți mai pui încă o data în farfurie. Poți gusta din mai multe feluri, sau poți alege ceva ce știi sigur că îți place foarte mult ca să nu existe situația puțin probabilă în care nu îți place ce ai ales și rămâi nemâncată. Dar indiferent cît de mult te atrage gândul să-ți mai umpli o data farfuria, va trebui să reziști. „Nu trișezi, să faci munți de mâncare pe o farfurioară de cafea”, ne atenționează blogerița.

3. Desert, o data pe zi

„Nu te îngrași într-o săptămână la all inclusive, ci în tot timpul din rest”, crede Miruna Ioani, de aceea nu consideră că este cazul ca în concediu să ne abținem până la frustrare, atâta timp cât suntem înconjurați de mâncare spectaculoasă, care ne atrage. Însă, există și câteva trucuri pe care le poți pune în practică pentru a controla greutatea cu care te întorci din concediu: să îți pui în farfurie cât mai des legume, să mănânci și mâncăruri care știi că îngrașă (o singură porție!), dar la care nu este cazul să rămâi cu gândul și să mănânci desert doar o data pe zi. „Sigur că nu ne comparăm nici cu X, nici cu Y. Dar cred că e sănătos să vorbim mai mult despre moderație și echilibru, mai puțin despre metabolsim și magie. Deși nici eu nu sunt tot timpul un exemplu pentru decență alimentară. Dar nimeni nu e. Orice am face, să facem cu iubire și respect față de minte și trup. Ele au o misiune importantă pe pământ: să ne suporte până la adânci bătrâneți. Poate fi un coșmar sau o călătorie pe cinste.”, a adăugat Miruna Ioani.  

Citește și Pericolul din piscină: clorul!