Cinci secrete pentru un păr impecabil pe timp de vară

Părul, la fel ca și restul corpului, suferă atât când vremea este prea caldă, cât și când este prea rece.

image

Pentru că ne aflăm în sezonul estival, îți spunem cinci secrete despre cum poți să ai grijă de el cu ajutorul unui uscator de par cu ionizare, al hidratării, dar și alte trucuri care să te ajute să arăți impecabil oricâte grade sunt în termometre.

Îngrijirea părului, însă, trebuie să fie continuă, nu doar sezonieră. Dacă încă nu ai apucat să acorzi o foarte mare atenție acestui element, poți să începi de acum și să faci din asta un obicei de-a lungul anului!

Cinci metode de a avea grijă de părul tău

Podoaba ta capilară este unul dintre cele mai frumoase accesorii pe care le-ai primit de la natură și cel pe care poți să îl modelezi și colorezi după bunul plac. Tocmai de aceea este deosebit de important să îi acorzi o atenție sporită, pentru că te poate ajuta să treci dintr-o stare fadă într-una wow în doar câteva minute!

1. Uscător de păr cu efect de ionizare

De multe ori nu tratăm cu mare seriozitate problema uscătorului de păr pe care îl folosim și alegem ce ni se pare că este mai convenabil în materie de preț, în loc să alegem unul care protejează părul în timpul procesului de uscare.

Un uscător de păr profesional te va ajuta să ai un păr sănătos și frumos după fiecare spălare.

image

Cele cu efect de ionizare îți vor da un aspect al părului cum îl lasă cele profesionale de la coafor și astfel te vei simți mai încrezătoare în forțele proprii și, orice coafură ai vrea să îți faci, va ieși impecabil.

2. Hidratare

Hidratarea părului și a corpului pe timp de vară este esențială pentru o stare de bine.

Cei doi litri de apă pe zi sunt necesari, iar pentru păr poți să alegi șampoane, balsamuri și măști cu efect de hidratare pentru a-i da nutrienții de care are nevoie cu fiecare spălare în parte.

În timpul expunerii la soare poți să folosești spray-uri protectoare, care vor avea același efect asupra sa precum cremele sau uleiurile de plajă cu factor UV le au asupra pielii.

După expunerea la soare - fie că e la piscină, la mare sau la munte - folosește produse special create pentru a-ți da efectul de hidratare profundă și pentru ca acesta să fie în siguranță.

3. Grijă la vârfuri

Vârfurile firelor de păr sunt cele mai afectate în orice sezon ne-am afla.

Pe timp de vară îți recomandăm să aplici ulei de avocado pe acestea și să le tai ori de câte ori ai ocazia, pentru a nu le lăsa să îți afecteze aspectul întregului fir, care este, în general, sănătos.

4. Amână vopsirea

Se știe că razele solare afectează culoarea părului și, fie că o păstrezi pe cea naturală sau îți vopsești părul, șansele ca acesta să nu fie decolorat sunt foarte mici.

Tocmai de aceea, îți recomandăm, dacă poți, să amâni vopsirea părului până când razele UV nu vor mai avea această intensitate ridicată, adică până la toamnă.

Dacă dorești neapărat să apelezi la vopsire, vorbește cu stilistul tău să alegeți împreună o culoare mai puțin predispusă la decolorare și o vopsea de păr de calitate care să reziste cât mai mult timp.

5. Evită băile fierbinți

Părul este deja afectat de razele soarelui și de căldura emanată, așa că băile fierbinți pot avea un efect nociv în plus asupra acestuia.

Apa fierbinte, în general, îndepărtează uleiurile naturale de pe păr și astfel favorizează deshidratarea, iritațiile, despicarea părului și descuamarea scalpului.

Pentru a evita toate aceste neplăceri, îți recomandăm să dai intensitatea apei calde la minimum și să ții cont de răul pe care apa fierbinte ți-l poate face.

De aceste cinci trucuri poți să ții cont de-a lungul întregului an, pentru că părul merită să fie îngrijit la maximum în orice perioadă pentru a arăta impecabil și, mai important decât atât, pentru a fi sănătos.

Starea de bine vine și din felul în care arăți, așa că îți recomandăm să ai grijă de tine din cap până-n picioare pentru a arăta impecabil și a te simți pe măsură!

Credite foto: unsplash.com