De ce are nevoie pielea de exfoliere

Din rutina de îngrijire a pielii trebuie să facă parte şi scrubul sau exfolierea. 

image

Pielea noastră este într-o continuă regenerare, iar celulele moarte se desprind în mod natural. În medie, pierdem aproximativ 30.000 - 40.000 de celule moarte de piele în fiecare minut. Aceasta reprezintă aproximativ o uncie (28 de grame) de piele într-o perioadă de aproximativ 4 săptămâni. În timpul vieții noastre pierdem aproximativ 20 de kilograme. La fiecare 3-4 săptămâni, de fapt, schimbăm complet stratul superficial al pielii (epiderma). Mai exact, această înlocuire este asigurată de procesul continuu de creștere a epidermei, din interior spre exterior.

Ce este scrubul și de ce să-l folosim periodic?

Scrubul este un tratament estetic care elimină celulele moarte și promovează reînnoirea pielii. În general, scrubul se poate efectua atât pe față, cât și pe corp, folosind produsul specific fiecărei zone, după caz.

Scrubul este un tratament pe care îl poți face în siguranță acasă; trebuie doar sa știi exact cum să îl faci și ce produs să folosești pentru nevoile pielii tale.

Rezultatul final al unui tratament bun de exfoliere? O piele mai luminoasă, tonifiată, imediat mai moale și mai fină, curată și oxigenată... pori eliberați! Scrubul poate fi aplicat pe tot corpul, dar este esențial să îl folosești pe cel potrivit.

Acestea sunt beneficiile exfolierii!

· accelerează rotația celulelor, adică revitalizează stratul de suprafață al pielii;

· netezește pielea eliminând impuritățile și imperfecțiunile;

· oxigenează pielea făcând-o mai receptivă la tratamentele ulterioare, mai tânără și mai frumoasă;

· încetinește îmbătrânirea, deoarece stimulează și regenerarea straturilor epidermice mai profunde.

Cum se face?

Atunci când alegi să introduci acest produs magic în rutina ta de îngrijire și înfrumusețare, trebuie să o faci cu grijă și acordând atenție sfaturilor experților.

Astfel, pentru a curăța corect pielea corpului, urmează pașii:

· ia o cantitate generoasă de produs și întinde-o pe pielea umedă;

· masează pielea cu mișcări circulare și întotdeauna de jos în sus, de exemplu de la gleznă la coapsă;

· insistă asupra zonelor aspre, cum ar fi genunchii și coatele;

· clătește cu apă curentă caldă încercând să elimini toate reziduurile de frecare;

· la final, usucă-ți perfect pielea și aplică o cantitate generoasă de cremă hidratantă specifică sau ulei hrănitor specific tipului tău de piele.