Cum scapi de pungile de sub ochi. Soluții naturale

image

Deși sunt frecvent asociate cu lipsa somnului, există mai multe cauze care pot duce la apariția pungilor de sub ochi. Este bine să ştii ce soluţii există pentru a le atenua. 

Pe măsură ce îmbătrânim, țesutul și grăsimea de sub ochi pot să se deplaseze, să se lase și să-și piardă volumul, ceea ce duce la apariția pungilor de sub ochi. Unele persoane sunt mai predispuse genetic la această problemă dacă au rude care se confruntă cu aceeași situație.

Alergenii pot declanșa congestie și inflamație de-a lungul sinusurilor, ceea ce poate face ca zona de sub ochi să pară umflată și, uneori, mai întunecată decât pielea înconjurătoare.

Consumul unei diete bogate în sodiu sau deshidratarea pot determina corpul să rețină excesul de lichide, provocând pungi sub ochi, la fel și lipsa somnului.

Infecțiile sau afecțiunile care afectează zona oculară, cum ar fi conjunctivita, blefarita, anumite probleme tiroidiene, pot determina apariţia pungilor de sub ochi.

Castraveţii, soluţie la-ndemână

Una dintre metodele folosite frecvent contra pungilor de sub ochi sunt castraveţii. Plasarea feiilor de castravete pe ochii închişi are un efect răcoritor şi hidratant asupra pielii, reduce cearcănele graţie conţinutului de vitamina K, scade inflamaţia şi combate aspectul pufos. Pentru efecte maxime, spală un castravete şi taie 2 felii, pe care le laşi 10 minute la frigider. Apoi, le aplici pe ochi şi laşi să acţioneze 30 de minute. Repetă în fiecare seară.

Ce soluții naturale există

Utilizarea compreselor reci poate ajuta la reducerea fluxului de sânge în această zonă delicată, reducând inflamația și micșorând vasele de sânge care produc edem și zonele întunecate sub ochi. Se poate folosi un prosop rece sau un pachet de gheață aplicat cu presiune ușoară pentru câteva minute.

Crema de ochi cu retinol poate ajuta la reînnoirea celulară și la netezirea zonei de sub ochi, îmbunătățind liniile fine și luminând zonele întunecate.

Vitamina C este cunoscută pentru capacitatea de a reduce semnele de îmbătrânire, de a promova formarea colagenului și de a proteja pielea de razele UV. O cremă de ochi cu vitamina C poate contribui la refacerea fermității și la reducerea umflăturilor de sub ochi.

Compresele cu cofeină, disponibile în farmacii şi magazine de profil, sunt de ajutor. Aplicarea locală a acestora poate reduce constricția vaselor de sânge și edemul, făcând zona de sub ochi să pară mai puțin „pufoasă”.

Pliculețele deja utilizate de ceai verde sau negru, răcite în congelator și puse pe sub ochi pot ajuta la reducerea umflăturilor și a zonelor întunecate datorită proprietăților antioxidante și antiinflamatoare ale ceaiului.

Masajul limfatic al zonei de sub ochi poate ajuta la reducerea inflamației și a umflăturii prin stimularea circulației și eliminarea fluidelor acumulate, iar dacă

pungile de sub ochi sunt cauzate de alergii, un antihistaminic poate ajuta la reducerea edemului.

Proceduri disponibile în cabinet

Peelingurile chimice, care implică utilizarea controlată a unui acid pentru a îndepărta straturile exterioare ale pielii, pot lăsa zona de sub ochi cu un aspect mai neted.

Prin faptul că ajuta la restabilirea volumului și netezirea zonei de sub ochi, stimulând producția de colagen, injecțiile cu colagen și alte filere ajută la atenuarea aspectului obosit și tern, îmbunătățind aspectul pielii.

De asemenea, se mai pot folosi tratamente cu laser, care pot determina constricția vaselor de sânge și reduc pigmentarea, toate contribuind la îmbunătățirea aspectului pungilor de sub ochi.

Chirurgia estetică, prin procedura de blefaroplastie poate ajuta la eliminarea excesului de grăsime sau de piele din zona de sub ochi pentru o soluție pe termen lung.

@Shutterstock