Trucul Sophiei Loren pentru a scăpa de cearcăne

1 sophia loren jpg jpeg

Sophia Loren recurge la soluții naturale pentru a-și menține frumusețea. Foto: Shutterstock

Frumoasele dive care ne-au captivat de pe ecrane au folosit mereu tot felul de trucuri pentru a-și păstra tenul să arate proaspăt și strălucitor.

Actrița italiană Sophia Loren este una dintre cele mai recunoscute fețe ale Epocii de Aur de la Hollywood, aparent fără vârstă, și-a petrecut ultimele șapte decenii în lumina reflectoarelor.

image

Sophia Loren și fiul său, regizorul Eduardo Ponti

Iar mare surpriză este că, unul dintre trucurile ei pentru a începărta cearcănele și a avea ochi strălucitori, se paote face rost de la magazinul alimentar. De fapt, este posibil să ai deja câteva ingredient în frigider.

Potrivit Daily Mail, în perioada ei de glorie din anii 1950 și ’60, Loren zdrobea frunze de mentă pentru a crea o pastă pe care o aplica sub ochi. Se pare că senzația de mentol și efectul răcoros a atenuat pungile și a prevenit instalarea cercurilor întunecate, numite cearcăne.

Explicația științifică este că frunzele de mentă sunt foarte bogate în vitamina C, care stimulează producția de colagen, făcând pielea de sub ochi mai fermă și mai groasă.

Uleiul de măsline drept cremă hidratantă

Dar trucurile comestibile pentru îngrijirea pielii ale lui Loren nu se opresc aici. Ea își atribuie frumusețea fără vârstă uleiului de măsline. Nu numai că ea consumă alimente de bază italiene ca parte a dietei mediteraneene; dar ea își pune în mod obișnuit o cantitate mică în piele pentru a-i păstra aspectul lucios și hidratat. Loren spune că picură ulei de măsline și în apă fierbinte de baie pentru a/și hrăni pielea întregului corp.

Așadar, întreținerea frumuseții paote să nu fie chiar atât de costiositoare.

Sursa: Southern Living