Cum să avem un păr frumos şi strălucitor

image

Cine își dorește un păr bogat, frumos și sănătos mâna sus! Exact, cu toții vrem asta însă… puțini sunt cei care se laudă un păr de revistă. Haterii ar spune că e genetic. Dar oare doar genetica să conteze?

Așa cum mergem la sală pentru un corp tonifiat și plin de forme atrăgătoare și părul are nevoie de o îngrijire atentă. Ne facem ritualuri de skin care, însă o dată la câteva spălări mai sărim peste balsamul de păr sau uleiul nutritiv.

Află că există mai multe variante înlocuitoare pentru dățile în care nu ai timp să-ți faci rutina completă sau pur și simplu ești prea obosită.

Suplimente alimentare pentru un păr frumos și sănătos

Studiile au arătat că un păr frumos și sănătos nu ține doar de genetica pe care ai moștenit-o. Produsele pentru îngrijirea părului precum șampoane, balsamuri sau uleiuri care mai de care uneori nu sunt suficiente.

Doamnele și domnișoarele care își supun părul la diferite „tratamente“ sub temperaturi ridicate pentru o coafură de excepție știu cel mai bine cât de ușor se poate degrada firul de păr.

Există însă foarte multe tipuri de suplimente alimentare care ne ajută în:

- Hrănirea părului cu vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a fi gros și puternic;

- Asigură corpului tău substanțe care susțin părul sănătos;

- Contribuie la menținerea pigmentării părului.

Cele mai eficiente suplimente alimentare sunt cele care conțin zinc, element ce contribuie activ la menținerea părului sănătos, vitamina B2, care contribuie la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ și cuprul, care contribuie la o pigmentare normală a părului. Poți comanda un astfel de supliment alimentar de aici.

7 Sfaturi pentru un păr frumos

Pentru a avea un păr frumos, este important să acordăm atenție igienei și să îngrijim părul în mod regulat.

1. Spală părul la intervale regulate: este important să speli părul cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână. Folosește un șampon și un balsam potrivite tipului tău de păr și masează scalpul în timp ce speli.

2. Evită expunerea excesivă la căldură: utilizarea frecventă a uscătoarelor de păr, plăcilor de îndreptat sau a ondulatoarelor poate deteriora părul. În loc să folosești aceste dispozitive, lasă părul să se usuce natural ori de câte ori este posibil.

3. Folosește produse pentru îngrijirea părului: aplicarea unui ulei de păr, a unui ser sau a unui spray pentru protecție termică poate ajuta la menținerea sănătății părului.

4. Tunde părul regulat: tăierea părului împiedică despicarea vârfurilor și ajută la menținerea unui aspect curat și frumos.

5. Adoptă o dietă sănătoasă: o dietă echilibrată și bogată în nutrienți poate contribui la sănătatea părului. Asigură-te că mănânci suficient de multe proteine, vitamine și minerale.

6. Protejează-ți părul în timpul activităților fizice: îmbracă o cască sau un bandaj pentru păr atunci când faci sporturi care implică mișcări bruște sau expunere la soare.

7. Spune "nu" produselor agresive: evită utilizarea produselor care conțin substanțe chimice agresive pentru păr, cum ar fi sulfatul de sodiu și parabeni. Încearcă să găsești produse care sunt naturale sau fără parabeni și sulfat de sodiu.

Metode naturiste de a avea un păr frumos și sănătos

Principiile active din frunze de nuc, rozmarin, coada calului, mesteacăn şi extractul de ardei iute activează circulaţia sanguină, tonifică scalpul, hrăneşte rădăcina firului de păr, favorizând creşterea acestuia.

De altfel, există o mulțime de rețete pe care le putem prepara acasă, din ingrediente la îndemână, pentru a ne ajuta părul să fie sănătos și să-și recapete luciul.

Una dintre cele mai cunoscute măști home-made este din albuș de ou. Albușul de ou este cunoscut pentru proprietățile sale de vindecare și regenerare, ajutand firul de păr să-și recapete strălucirea și catifelarea.

Un par cu adevărat frumos si sanatos isi primește nutrientii de care are nevoie din interior. Cu alte cuvinte, tratam cauza, nu ne ocupăm doar de efecte. Pe masura ce inaintam in varsta, organismul are nevoie de mai multe suplimente și elemente esentiale unui corp sănătos.  

Recomandarea noastra pentru un par sanatos?

O dieta / un supliment alimentar care conține vitaminele și mineralele necesare, cum ar fi vitamina B8, Zn, Cu, ardei-iute și vitamina B2. Acestea vor hrăni părul cu substanțele de care are nevoie pentru a fi sănătos, puternic și cu o pigmentare normală. În acest fel, un supliment alimentar bine ales nu doar ca susține sănătatea părului, dar poate îmbunătăți considerabil aspectul și calitatea acestuia.

Suplimentele nutritionale care conțin vitaminele necesare pentru creșterea, strălucirea și sanatatea parului pot fi achizitionate din farmacii și din magazinele specializate.