Cum își sacrifică Charles sănătatea pentru a participa la întâlniri publice lungi precum încoronarea?

Încoronarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii prima din ultimii 70 de ani, a avut  loc sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey. Ulterior, la Castelul Windsor a avut loc un concert, iar printre artiștii invitați să cânte au fost Katy Perry și Lionel Richie.

Astfel de evenimente sunt unice, dar cu toate aceste Regele Charles al III-lea are frecvent îndatoriri regale care îl obligă să stea ore în șir în fața publicului. Din acest motiv, statutul regal îl oblige la scarificii mai puțin evidente, dar care, repetate constant îi pot pune sănătatea în pericol.

În mod frecvent, Regele Charles nu mănâncă prânzul și evită să bea apă, au spus surse apropiate acestuia, potrivit Mirror.

image

Foto: Pagina oficială de Facebook  a Familiei Regale Britanice

Motivul ține de îndatoririle sale regale și face acest lucru pentru a rezista timp îndelungat, fără a merge la toaletă.

Faptul că Regele Charles al III-lea sare peste prânz și nu bea apă în timpul zilei, este un obiecei nesănătos, dar complet justificat de îndatoririle sale monarhice, spune aceeași sursă.

Mai exact, Regele Charles nu mănâncă prânzul și evită să bea apă între mese, astfel încât să nu piardă timpul cu pauzele de toaletă, potrivit afirmațiilor făcute de o sursă regală și publicate de Mirror.

Decizia lui de a sări peste prânz se datorează, de asemenea, parțial dorinței de a nu fi fotografiat niciodată în timp ce mănâncă, deoarece aceast gest îl poate face să pară nedemn, potrivit protocoalelor regale.

După un mic dejun cu fructe, nuci, semințe, ouă fierte moi și o ceașcă de ceai, Regele nu va mânca până la ora 17.00,  când va bea un ceai urmat de sandvișuri și prăjitură, relatează ziarul.

Când apare pericolul de deshidratare?

Sfatul medicilor este ca oamenii să bea 6 până la 8 pahare de lichid pe zi. Apa, laptele cu conținut scăzut de grăsimi și băuturile fără zahăr, inclusiv ceaiul și cafeaua, toate contează și reduc riscul de deshidratare.

image

Foto: Pagina de Facebook a Familiei Regale Britanice

Dacă deshidratarea este cronică, poate afecta funcția rinichilor și crește riscul de pietre la rinichi. De asemenea, poate duce la leziuni musculare și constipație,  avertizează medicii.

Regele nu bea apă pentru a evita pauzele de toaletă care i-ar putea perturba programul încărcat, potrivit surselor regale. Totuși, când călătorește, anturajul său include întotdeauna un bucătar personal care să-și gătească toate mesele, precum și un stoc de băutură, astfel încât un membru al personalului său să-i poată prepara băutura preferată, un martini cu vodcă. Un medic de familie este, de asemenea, întotdeauna alături de el.

Duminica de după încoronare începe „Marele dejun al încoronării”

Astăzi, 7 mai, începând de la ora locală 12:00, în Marea Britanie se dă startul "Marelui dejun al încoronării", organizat în cadrul celor trei zile de festivităţi ocazionate de încoronarea regelui Charles al III-lea şi a reginei consoarte Camilla, în conformitate cu preocuparea noului monarh faţă de consolidarea comunităţilor locale.

Mii de evenimente vor avea astfel loc în toată ţara, pe străzi, în grădini, parcuri şi spaţii comunitare, pentru a celebra încoronarea primului monarh nou al Marii Britanii din ultimii 70 de ani.

Persoanele şi organizaţiile care au planificat evenimente cu ocazia „Marelui dejun al încoronării” au fost încurajate să înscrie evenimentele  pe o hartă interactivă.

„Marele dejun” s-a desfăşurat anterior sub patronatul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii începând cu anul 2013. La evenimentul de anul trecut, denumit "Marele dejun al jubilelui" - care a marcat jubileul de platină al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii - au participat 17 milioane de persoane şi peste 22 de milioane de lire s-au strâns pentru cauze caritabile, conform The Telegraph.

Luni va fi zi de sărbătoare legală

Luni, 8 mai, a fost declarată zi de sărbătoare legală, Palatul Buckingham invitând locuitorii să practice activităţi asociative în cadrul evenimentului intitulat „Ziua marelui ajutor” pe durata căruia publicul va fi încurajat să se ofere voluntar şi să se alăture proiectelor desfăşurate în regiunea lor în cadrul campaniei „Ziua marelui ajutor”. 

Circa 1.500 de organizaţii caritabile din toată ţara s-au înscris pentru a lua parte la program şi au fost puse la dispoziţia publicului numeroase oportunităţi de voluntariat prin lansarea unei noi aplicaţii. Peste şase milioane de persoane sunt aşteptate să ia parte la aceste acţiuni de voluntariat, potrivit The Telegraph.

Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în vârstă de 74 de ani şi regina consoartă Camilla, în vârstă de 75 de ani, au fost încoronaţi sâmbătă, 6 mai, la Abaţia Westminster din Londra, în cadrul unei ceremonii oficiale urmărită de o lume întreagă.

Regele Charles al III-lea, fost prinţ de Wales, a preluat tronul Marii Britanii şi Irlandei de Nord, devenind şeful de stat al Regatului Unit, precum şi al altor 14 ţări, inclusiv Canada, Australia şi Bahamas, la moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, la 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.