Cele mai comune gre╚Öeli de machiaj. Tu le ┼čtii?

Toate femeile ├«┼či doresc un machiaj perfect, u╚Öor ╚Öi repede de realizat. Dar, din cauza presiunii timpului ╚Öi a grabei, putem face gre╚Öeli f─âr─â s─â ne d─âm seama. Ori, poate, nu oferim importan╚Ť─â unor detalii, care pot face diferen╚Ťa dintre un machiaj reu╚Öit ╚Öi unul mai pu╚Ťin reu╚Öit sau chiar dezastruos.

image

1 Nu aplici o bază hidratantă înainte de machiaj

Machiajul nu va ar─âta bine pe un ten uscat, lipsit de str─âlucire. Ba, din contr─â, din cauz─â usc─âciunii tenului pot ap─ârea acele coji╚Ťe inestetice pe fa╚Ť─â. De aceea, hidratarea tenului, ├«nainte de aplicarea propriu-zis─â a fondului de ten, este esen╚Ťial─â. Femeile cu tenul gras tind s─â sar─â peste acest pas, crez├ónd c─â astfel problemele tenului se vor ├«nr─âut─â╚Ťi. Folosirea unui primer hidratant ├«nainte de machiaj scade excesul de sebum al tenului gras ╚Öi uleios ╚Öi face ca machiajul s─â reziste mai mult timp.

2 Folose╚Öti aceea╚Öi nuan╚Ť─â de anticearc─ân pe toat─â fa╚Ťa

Make-up arti╚Ötii spun c─â ar trebui s─â folosim o nuan╚Ť─â de anticearc─ân de dou─â ori mai deschis─â dec├ót nuan╚Ťa tenului. De asemenea, nu este recomandat s─â folose╚Öti produsul pe toat─â suprafa╚Ťa tenului, pentru a masca micile imperfec╚Ťiuni. ├Än acest scop, se folose╚Öte un corector de aceea╚Öi nuan╚Ť─â cu a fondului de ten, ideal pentru ,,mascareaÔÇÖÔÇÖ petelor ╚Öi a co╚Öurilor, dar ╚Öi pentru uniformizarea nuan╚Ťei tenului.

3 Te machiezi la lumin─â slab─â

Lumina este esen╚Ťial─â ├«n realizarea unui machiaj perfect. Nu po╚Ťi s─â te machiezi corect dac─â folose╚Öti o lumin─â slab─â. Lumina natural─â este cea mai indicat─â, dar dac─â, din anumite motive, nu ai acces la lumin─â natural─â, po╚Ťi ├«ncerca s─â folose╚Öti l─âmpile cu LED.

4 Folose╚Öti o nuan╚Ť─â gre╚Öit─â pentru machiajul spr├óncenelor

Pentru machiajul spr├óncenelor trebuie s─â alegi un creion sau un fard de spr├óncene cu dou─â nuan╚Ťe mai deschise dec├ót culoarea p─ârului. De asemenea, este foarte important, ca ├«nainte s─â treci la machiajul propriu-zis al spr├óncenelor s─â trasezi u╚Öor conturul acestora cu un creion sub╚Ťire. Dup─â aceea, fixeaz─â spr├óncenele cu ajutorul unei mascara transparente pentru spr├óncene.

5 Prea mult bronzer

Bronzerul este ideal pentru impresia unui chip ,,s─ârutat de soareÔÇÖÔÇÖ. Dar, atunci c├ónd este folosit ├«n exces poate da impresia unui look nenatural ╚Öi nesofisticat. Asigur─â-te c─â folose╚Öti nuan╚Ťe mate de bronzer, f─âr─â sclipici, pentru crearea unui aspect natural. De asemenea, aplic─â pu╚Ťin─â cantitate de bronzer pe pensul─â ╚Öi, eventual, cre╚Öte cantitatea treptat.

6 Aplici blush doar pe obraji

Fardul de obraz sau blush-ul se aplic─â, urm─ârind conturul obrajilor, ├«ncep├ónd din partea de sus, dinspre ureche. Folosind blush doar pe obraji poate da impresia de ,,obraji c─âzu╚ŤiÔÇÖÔÇÖ.

7 Nu aplici corect iluminatorul

Pentru a ob╚Ťine efectul dorit de ten luminos ╚Öi str─âlucitor, po╚Ťi aplica iluminator pe obraji (deasupra zonei ├«n care ai aplicat blush-ul), ├«n centrul fruntei, pe v├órful nasului sau a b─ârbiei. Folosirea unei cantit─â╚Ťi prea mari de iluminator ╚Öi aplicarea sa ├«n zonele gre╚Öite poate da impresi de ten prea alb, chiar palid.

8 Folosești aceași pensulă de pleoape pentru aplicarea fardurilor de culori diferite

La ├«nceput, po╚Ťi crede c─â economise╚Öti mai mult timp, dac─â utilizezi o singur─â pensul─â pentru pleoape. Dar, dac─â aplici cu aceea╚Öi pensul─â farduri de pleoape ├«n culori diferite, este foarte posibil ca machiajul ochilor s─â nu arate a╚Öa cum ├«╚Ťi dore╚Öti.

9 Folosești contur de buze, doar în afara lor

Conturul de buze se aplic─â ├«ncep├ónd din interiorul buzei, dup─â care se eviden╚Ťiaz─â ╚Öi conturul exterior al buzelor. Dac─â folose╚Öti contur de buze doar pe linia lor exterioar─â, ri╚Öti s─â ╚Ťi se duc─â rujul ╚Öi s─â r─âm├ói doar cu conturul exterior al buzelor.

10 Nu fixezi machiajul la sfârșit

Pentru a rezista mai mult ╚Öi a at─âta impecabil, este esen╚Ťial s─â setezi machiajul cu pudr─â. De asemenea, dup─â ce ai finalizat machiajul, folose╚Öte un spray de fixare, pentru a evita ├«ntinderea machiajului ╚Öi pentru a-i cre╚Öte rezisten╚Ťa.

Anca-Teodora Popa