Cele mai comune greșeli de machiaj. Tu le ştii?

Toate femeile îşi doresc un machiaj perfect, ușor și repede de realizat. Dar, din cauza presiunii timpului și a grabei, putem face greșeli fără să ne dăm seama. Ori, poate, nu oferim importanță unor detalii, care pot face diferența dintre un machiaj reușit și unul mai puțin reușit sau chiar dezastruos.

image

1 Nu aplici o bază hidratantă înainte de machiaj

Machiajul nu va arăta bine pe un ten uscat, lipsit de strălucire. Ba, din contră, din cauză uscăciunii tenului pot apărea acele cojițe inestetice pe față. De aceea, hidratarea tenului, înainte de aplicarea propriu-zisă a fondului de ten, este esențială. Femeile cu tenul gras tind să sară peste acest pas, crezând că astfel problemele tenului se vor înrăutăți. Folosirea unui primer hidratant înainte de machiaj scade excesul de sebum al tenului gras și uleios și face ca machiajul să reziste mai mult timp.

2 Folosești aceeași nuanță de anticearcăn pe toată fața

Make-up artiștii spun că ar trebui să folosim o nuanță de anticearcăn de două ori mai deschisă decât nuanța tenului. De asemenea, nu este recomandat să folosești produsul pe toată suprafața tenului, pentru a masca micile imperfecțiuni. În acest scop, se folosește un corector de aceeași nuanță cu a fondului de ten, ideal pentru ,,mascarea’’ petelor și a coșurilor, dar și pentru uniformizarea nuanței tenului.

3 Te machiezi la lumină slabă

Lumina este esențială în realizarea unui machiaj perfect. Nu poți să te machiezi corect dacă folosești o lumină slabă. Lumina naturală este cea mai indicată, dar dacă, din anumite motive, nu ai acces la lumină naturală, poți încerca să folosești lămpile cu LED.

4 Folosești o nuanță greșită pentru machiajul sprâncenelor

Pentru machiajul sprâncenelor trebuie să alegi un creion sau un fard de sprâncene cu două nuanțe mai deschise decât culoarea părului. De asemenea, este foarte important, ca înainte să treci la machiajul propriu-zis al sprâncenelor să trasezi ușor conturul acestora cu un creion subțire. După aceea, fixează sprâncenele cu ajutorul unei mascara transparente pentru sprâncene.

5 Prea mult bronzer

Bronzerul este ideal pentru impresia unui chip ,,sărutat de soare’’. Dar, atunci când este folosit în exces poate da impresia unui look nenatural și nesofisticat. Asigură-te că folosești nuanțe mate de bronzer, fără sclipici, pentru crearea unui aspect natural. De asemenea, aplică puțină cantitate de bronzer pe pensulă și, eventual, crește cantitatea treptat.

6 Aplici blush doar pe obraji

Fardul de obraz sau blush-ul se aplică, urmărind conturul obrajilor, începând din partea de sus, dinspre ureche. Folosind blush doar pe obraji poate da impresia de ,,obraji căzuți’’.

7 Nu aplici corect iluminatorul

Pentru a obține efectul dorit de ten luminos și strălucitor, poți aplica iluminator pe obraji (deasupra zonei în care ai aplicat blush-ul), în centrul fruntei, pe vârful nasului sau a bărbiei. Folosirea unei cantități prea mari de iluminator și aplicarea sa în zonele greșite poate da impresi de ten prea alb, chiar palid.

8 Folosești aceași pensulă de pleoape pentru aplicarea fardurilor de culori diferite

La început, poți crede că economisești mai mult timp, dacă utilizezi o singură pensulă pentru pleoape. Dar, dacă aplici cu aceeași pensulă farduri de pleoape în culori diferite, este foarte posibil ca machiajul ochilor să nu arate așa cum îți dorești.

9 Folosești contur de buze, doar în afara lor

Conturul de buze se aplică începând din interiorul buzei, după care se evidențiază și conturul exterior al buzelor. Dacă folosești contur de buze doar pe linia lor exterioară, riști să ți se ducă rujul și să rămâi doar cu conturul exterior al buzelor.

10 Nu fixezi machiajul la sfârșit

Pentru a rezista mai mult și a atăta impecabil, este esențial să setezi machiajul cu pudră. De asemenea, după ce ai finalizat machiajul, folosește un spray de fixare, pentru a evita întinderea machiajului și pentru a-i crește rezistența.

Anca-Teodora Popa