Machiajul ochilor îţi subliniază frumuseţea

2 jpg jpeg

Soluţii pentru cearcănele pronunţate

Înainte de a-ţi machia ochii, este important să foloseşti o cremă hidratantă, bază de machiaj, cunoscută şi sub numele de primer, apoi fond de ten. Următorul pas este estomparea cearcănelor cu produse cosmetice.

Pielea din jurul ochilor este mai sensibilă şi mai subţire decât restul feţei. Odată cu trecerea vremii, venele albastre-vineţii din această zonă sunt din ce în ce mai evidente. Pentru a le camufla, foloseşte produse cosmetice care au în compoziţie acid kojic şi vitamina K.

Le poţi ascunde şi dacă aplici corector, disponibil într-o varietate de culori. Alege-l pe cel care ţi se potriveşte, în funcţie de ce vrei să ascunzi sau să scoţi în evidenţă. De exemplu, corectorul alb maschează cearcănele, cel verde şi albastru estompează coşurile, pe când cel de culoarea pielii neutralizează şi uniformizează nuanţa tegumentului. După ce ai identificat ce corector îţi trebuie, e bine să ştii că el poate fi aplicat în 2 moduri: împreună sau fără fondul de ten. Dacă optezi pentru prima variantă, nu încălca regula de bază: întâi fond de ten, apoi corector. Pentru a-l întinde pe zonele cu problemă, foloseşte o pensulă subţire. Ca să uniformizezi, tamponează cu buricele degetelor, iar la final aplică o pudră.

Ţine cont de forma ochilor

Ochii corect conturaţi atrag atenţia şi admiraţia celor din jur. Pentru asta, trebuie să-i machiezi în funcţie de forma lor.

Dacă ai ochii rotunzi şi mari

Trasează cu dermatograful o line la baza pleoapelor, începând din colţul intern spre extern. Linia trebuie să fie atât cât ţine forma ochilor. Următorul pas este să aplici un fard luminos în colţurile externe ale ochilor. Pentru a forma contrast, întinde un fard mat, deschis la culoare, pe toată pleoapa mobilă, inclusiv peste linia trasă cu dermatograful. Când ai terminat, recomandat este ca fardul pe care-l vei întinde la baza pleoapelor spre exterior să aibă o nuanţă mai închisă faţă de cel cu care ţi-ai colorat pleoapa. Ultimul pas este să foloseşti rimel.

Pentru ochii cu formă descendentă

Pentru machierea lor, trasează cu un creion de ochi sau cu tuşul o linie subţire la baza pleoapelor, alungită spre exterior. Poţi să înlocuieşti dermatograful cu un fard mai închis la culoare. Aplică o nuanţă intermediară pe toată pleoapa mobilă şi, apoi, una cu un ton mai închis, de la mijlocul ei spre exterior. Alege rimel negru şi aplică-l prin mişcări zigzag, de jos în sus.

Cum machiezi ochii apropiaţi

Pentru a obţine efectul de ochi alungiţi, întinde un fard deschis la culoare din colţul intern până la mijlocul pleoapelor. De aici, trasează cu dermatograful o linie subţire spre colţul extern al ochiului. Aplică pe toată pleoapa mobilă un fard într-o nuanţă luminoasă, neutră. Poţi folosi bronz, arămiu, caramel. Cu un fard negru, revin-o peste linia trasată, pentru a o corecta. La final, aplică rimel cu generozitate.

Pune în evidenţă ochii mici

Nu ştii cum să dai impresia de ochi mari? Optează pentru fardurile cu pigmenţi deschişi la culoare, sidefate, care reflectă lumina. Începe prin aplicarea unui fard cât mai apropiat de culoarea tenului, de la linia genelor până la sprâncene. Cu o pensulă subţire, întinde un fard maro pe pleoapa mobilă, iar de la mijlocul ei spre exterior, aplică un fard închis la culoare, pentru a da profunzime privirii. Înlocuieşte dermatograful negru cu unul maro, cu care trebuie să-ţi accentuezi subtil linia genelor. Revin-o cu o pensulă pentru estomparea liniei şi rimelează doar genele superioare.

Când ochii sunt depărtaţi

O paletă de farduri în nuanţe închise îţi va fi utilă pentru machiajul ochilor depărtaţi. Aplică o umbră întunecată pe colţul intern al ochiului. Astfel, reduci vizual distanţa dintre ochi. Apoi, în colţul extern, întinde un fard deschis la culoare, amestecând cele 2 tonuri în zona din mijloc a pleoapei. Jocul de culori trebuie să se facă doar pe înălţime, nu şi pe lungime. Poţi să conturezi ochii cu un creion dermatograf. Rimelează genele pentru cât mai mult volum.

Îngrijire pentru sprâncene

Un rol important în fizionomia feţei îl au sprâncenele. Dacă nu sunt îngrijite aşa cum trebuie, nu vor pune în valoare ochii frumos conturaţi. În cazul în care ai fruntea îngustă şi ochii mici, îţi stă bine cu sprâncene subţiri. În schimb, persoanelor cu ochii mari şi fruntea lată le sunt potrivite cele groase, cât mai natural.

Te-ai pensat şi ai văzut că ai goluri? Foloseşte un creion cu vârful subţire, special pentru sprâncene. Trasează linii mici, orientate în direcţia creşterii firelor de păr. Produsul trebuie să fie cu 1-2 nuanţe mai deschise decât culoarea părului şi dungile trasate trebuie să nu depăşească marginile sprâncenelor.

Sfatul Click! Sănătate

Pentru a umple golurile după ce te pensezi, poţi folosi un fard cremos. Aplicat cu o pensulă subţire, el acoperă spaţiile fără fire de păr şi rezistă multe ore.