Ce riscă femeile care poartă chiloţi tanga. Medicii avertizează

Multe femei preferă să poarte chiloţi tanga pentru că sunt mai senzuali şi pentru că previn dungile inestetice pe pantaloni. Totuşi, este bine de ştiut că această piesă de lenjerie intimă nu este inofensivă în cazul femeilor predispuse la unele probleme de sănătate.

image

Medicii americani au evaluat efectul purtării chiloţilor tanga asupra sănătăţii femeilor şi au ajuns la concluzii pe care este bine ca orice femeie care îi poartă să le cunoască.

Favorizează infecțiile urinare și vaginale

Dr. Shieva Ghofrany, medic obstetrician și ginecolog, și dr. Jill Maura Rabin, profesor de obstetrică clinică și ginecologie și sănătatea femeii la Colegiul de Medicină “Albert Einstein” din Statele Unite ale Americii, au atras atenţia asupra unor riscuri pe care le implică purtarea chiloţilor tanga.

Mai exact, cele două specialiste declară că purtarea chiloţilor tanga poate crește riscul de infecții urinare și vaginale la femeile care sunt predispuse la aceasta. Totuși, acest tip de lenjerie nu poate provoca hemoroizi, așa cum cred mulți oameni, dar îi accentuează, din cauza frecării repetate pe părțile iritate.

Riscul de iritare a pielii, chiar și în absența hemoroizilor, rămâne crescut. Forma subţire a acestor chiloţi, precum şi materialul din care sunt confecţionaţi, dantelă în general, nu sunt deloc blânde faţă de această parte intimă şi delicată şi pot cauza inflamaţii.

Acesta este motivul pentru care dr. Ghofrany subliniază importanța purtării lenjeriei intime din bumbac. Acest material permite pielii să respire, spre deosebire de dantelă sau orice alt material sintetic care reține umezeala în această zonă și favorizează proliferarea bacteriilor, care pot provoca infecții.

Totodată, forma atât de subţire a chiloţilor tanga lasă vulva expusă, nefiind complet acoperită. Iar acest lucru înseamnă că intră în contact cu pantalonii, de exemplu, pe care se pot trasfera bacterii precum E. coli, de unde pot migra mai uşor în vagin, mai ales în cazul femeilor active fizic, favorizând infecţiile urinare.

chiloti tanga jpg

Ce trebuie reţinut

Purtarea chiloţilor tanga nu este totuşi contraindicată, mai ales în cazul femeilor care nu au antecedente de infecţii în zona intimă. Totuşi, chiar şi aşa, nu este indicat să fie purtaţi zilnic.

În schimb, femeile cu probleme în zona intimă este bine să îi evite, pentru că favorizează iritaţiile pielii şi creşte riscul de infecţii locale.

Vezi şi: Leacul care ajută în infecţii urinare şi protejează rinichii