Acest ulei rezolvă mătreaţa şi călcâiele crăpate

Unul dintre cele mai potrivite uleiuri pentru a trata unele probleme ale pielii sau părului este cel de ricin.

image

Uleiul de ricin este extras din boabele de ricin, adică semnițele plantei Ricinus communis. Este bogat în acizi graşi Omega-6, Omega-9 și vitamina E, ceea ce înseamnă că este un ingredient hrănitor și hidratant. Acest ulei are şi proprietăți antiinflamatoare și antibacteriene datorită conținutului său ridicat de acid ricinoleic.

Datorită tuturor acestor calități, este un ingredient potrivit pentru utilizări în rutina de frumusețe şi pentru îngrijirea pielii, părului şi unchiilor.

Conferă strălucire părului

Aplicat pe păr, uleiul de ricin conferă strălucire podoabei capilare. Pentru a spori strălucirea firelor, uleiul de ricin se aplică direct pe păr, mai ales la vârfuri, pentru a ajuta la „sigilarea” cuticulei și la eliminarea aspectului vârfurilor uscate și despicate. De asemenea, la nevoie, îl poți aplica pe tot părul pentru a-l „îmblânzi”. Este nevoie de o cantitate mică, aplicată la fel ca uleiul de păr, și pe fir umed, și pe fir uscat, așa cum preferi.  

Calmează scalpul şi previne mătreaţa

Pentru că este hidratant şi are proprietăţi antiinflamatoare, uleiul de ricin poate fi folosit și ca tratament pentru scalp. Masarea scalpului ajută la menținerea hidratării și, de asemenea, previne mătreața și alte tipuri de erupții cutanate și iritații. Iar combinarea uleiului de ricin cu un masaj pentru scalp este o experiență foarte plăcută.

Ajută pielea uscată şi călcâiele crăpate

Dacă ai călcâiele crăpate, te confrunţi cu uscăciune după bărbierit sau ai pielea uscată, poţi folosi ulei de ricin, pe care îl aplici pe zonele cu probleme.

Este nu doar hidratant, ci și umectant, atrage umezeala oriunde este aplicat și menține pielea hidratată, echilibrată și mătăsoasă la atingere.

Înmoaie cuticulele

Uleiul de ricin este o alternativă excelentă la uleiurile și cremele pentru cuticule, deoarece previne uscarea, exfolierea și ruperea. Se aplică imediat după manichiură sau pedichiură, dar și de oricâte ori este nevoie. Deoarece uleiul de ricin este un antiinflamator și antibacterian, poate ajuta și la menținerea sănătății unghiilor, pentru că poate proteja de infecții cuticulele rupte.

Estompează aspectul vergeturilor

Calitățile hidratante ale uleiului de ricin pot ajuta la reducerea aspectului vergeturilor. Acestea sunt adesea cauzate de creșterea sau pierderea rapidă în greutate sau de sarcină. Tornă o cantitate generoasă de ulei în mâini și masează-l ușor pe vergeturi. Fă acest lucru de 2 ori pe zi, dimineața și seara, pentru cele mai bune rezultate. Procesul de estompare poate fi lent, așa că ai răbdare cu corpul tău și răsfață-l în continuare.

Vezi şi: Ce probleme poţi trata cu ulei de ricin. Cum îl foloseşti corect