Aceste uleiuri tratează mătreaţa şi stimulează creşterea părului

image

Pentru că un scalp sănătos este esențial pentru frumusețea părului, asigură-te că îi oferi toți nutrienții potriviți! Pe mulți dintre ei îi găsești în uleiurile naturale, precum cel de cocos și cel de rozmarin.

Folosirea uleiurilor pentru păr aduce numeroase beneficii pentru scalpul și părul tău. Acestea conțin nutrienți esențiali, precum acizi grași și vitaminele A și E, care hrănesc scalpul și firele de păr, previn ruperea părului și promovează creșterea lui. În plus, anumite uleiuri tratează inflamațiile, așa cum este dermatita. Indiferent care este obiectivul tău, uleiurile pentru scap și păr îți vor aduce numeroase beneficii dovedite.

Uleiul de arbore de ceai combate mătreața

Cu proprietăți antimicrobiene și antifungice, uleiul de arbore de ceai luptă împotriva bacteriilor și ciupercilor dăunătoare. Acesta este o opțiune excelentă în tratamentul dermatitei seboreice, o afecțiune care se manifestă prin pete pe scalp și mâncărimi. De asemenea, uleiul de arbore de ceai le este de folos și celor cu păr gras și mătreață. Există mai multe modalități de a-l folosi. Una dintre ele este să pui 10 picături de ulei în șamponul pe care îl folosești (250 ml) și să aplici pe rădăcini. Lași să acționeze 5 minute, apoi clătești.

Uleiul de rozmarin susține creșterea părului

Un ulei eficient pentru creșterea părului este cel de rozmarin, deoarece acesta ucide bacteriile și ciupercile dăunătoare care îngreunează acest proces. De asemenea, uleiul de rozmarin stimulează circulația sângelui către foliculii de păr, ceea ce este un alt plus. Adaugă 10-12 picături de ulei de rozmarin în șamponul obișnuit și spală-te o dată sau la două zile pe păr. O altă modalitate este să amesteci câteva picături cu un ulei neutru și să lași să acționeze peste noapte. Pentru efecte vizibile, tratamentul se aplică cel puțin o lună.

Uleiul de cocos, adjuvant în tratarea infecțiilor

Spre deosebire de alte uleiuri, cel de cocos pătrunde în firele de păr și formează un strat protector care previne daunele cauzate de căldură sau colorare. În plus, acesta susține sănătatea scalpului, deoarece reduce prezența bacteriilor rele, care provoacă infecții fungice și crește în același timp prezența bacteriilor bune, asociate cu un scalp sănătos. De asemenea, uleiul de cocos se absoarbe mai bine decât multe alte tipuri de ulei, ceea ce îi amplifică beneficiile. Pentru a stimula creșterea părului, se recomandă folosirea sa în combinație cu vitamina E. Încălzește ușor uleiul și amestecă-l, într-un bol, cu o capsulă de vitamina E, apoi aplică pe păr, până la nivelul scalpului. Lasă-l să acționeze peste noapte, acoperindu-ți părul cu un prosop. Repetă procedura de 3 ori pe săptămână sau mai rar dacă ai scalpul gras.

Vezi şi: Culoarea părului oferă indicii importante despre sănătate

Uleiul de ricin previne deteriorarea firelor de păr

Ingredientele active din uleiul de ricin, precum vitamina E, aminoacizii și acizii grași Omega-6, previn despicarea firelor de păr și deteriorarea lor. De asemenea, aceste substanțe hrănesc părul și rețin umezeala, uleiul de ricin fiind recomandat, mai ales, pentru persoanele cu părul uscat. Poți să folosești uleiul de ricin astfel: aplici 10 picături pe păr și lași să acționeze 30 de minute, apoi clătești și șamponezi. O altă modalitate este să aplici uleiul de degete și să masezi scalpul câteva minute. Lași să acționeze, apoi clătești. Această modalitate stimulează circulația sângelui și aduce beneficii pentru creșterea părului.