7 motive pentru care transpiri în somn – și când trebuie să mergi la medic

transpiratie jpg

  Pe măsură ce temperatura crește, s-ar putea să te trezești acoperit de sudoare. Chiar dacă dai vina pe căldură, există și alte motive  pentru care ai cearșafurile udate.

În multe cazuri, deschiderea ferestrelor, folosirea țesăturilor respirabile și un pahar cu apă lângă pat pot face minuni.

S-a descoperit anterior că transpirațiile nocturne sunt un simptom al variantei de coronavirus Omnicron, așa că poți face un test. Cu toate astea, pot avea legătură și cu alte afecțiuni.

Menopauza

Experții spun că dacă ai transpirații nocturne, menopauza este unul dintre principalii vinovați.

Modificările hormonale le pot face pe femei  să transpire generos.

Dar este tratabil - mergi la medicul de familie și îți  va prescrie terapia de substituție hormonală. Acesta este principalul set de medicamente pe care un medic le va menționa pentru a ajuta femeile care trec prin schimbări de dispoziție , bufeuri, transpirații nocturne

Medicamentele

Medicamentele au tot felul de efecte secundare.

Antidepresivele, steroizii și analgezicele te pot face să transpiri abundant.

Dacă te lupți cu asta de când iei medicamente, poți discuta cu medicul de familie pentru a vedea dacă poți schimba această situație. 

Nivel scăzut de zahăr în sânge

Scăderea zahărului din sânge, cunoscută și sub numele de hipoglicemie - se referă la momentul în care glicemia scade la un nivel anormal.

Acest lucru este de obicei legat de diabet, așa că multe persoane care iau insulină pentru a trata afecțiunea suferă și de transpirații nocturne. Astfel, corpul luptă pentru a se asigura că organelle funcționează pe deplin.

Dr. Nesochi Okeke-Igbokwe a explicat că atunci când nivelul zahărului din sânge scade prea mult, atunci acest lucru poate activa eliberarea de adrenalină.

Când se întâmplă acest lucru, glandele sudoripare sunt stimulate și începi să ai transpirații reci.

Infecții

Transpirația  poate fi un semn că sistemul imunitar luptă împotriva infecțiilor.

Unii oameni au menționat acest lucru în timp ce se luptau cu coronavirusul. Cu toate asta, poate fi și un efect secundar  al vacinării.  De asemenea, poți experimenta transpirații nocturne dacă ai o infecție bacteriană, o infecție virală sau una parazitară.

Alcoolul

Dacă ești obișnuit să bei un pahar sau două înainte de culcare, atunci acesta poate fi și motivul transpirațiilor tale nocturne.

Alcoolul crește, de asemenea, ritmul cardiac, ceea ce provoacă transpirație . Ba mai mult, deoarece băutura ta preferată este o toxină, corpul tău poate transpira mai mult pentru a o elimina din sistem.

Anumite tipuri de cancer

Transpirația pe timp de noapte poate fi, de asemenea, un semn de avertizare timpuriu al unui  tip de cancer, în special  lifmfomul , un tip de cancer de sânge. Dar astea sunt cazuri rale.

Anxietatea

Anxietatea poate fi o cauză a transpirației excesive.  Când oamenii devin anxioși, corpul lor se poate lăsa condus de două situații: luptă sau fuge

Acest lucru le poate modifica ritmul cardiac, motiv pentru care multora dintre noi, care se luptă cu anxietatea, le e greu să respire. Nervozitate te face, de asemenea, să transpiri.