Ai folosit greşit până acum antiperspirantul. Când se aplică, de fapt

1 deodorant antipersirant jpg jpeg

Deodorantele şi antiperspirantele ocupă un loc important în igiena ta. Pentru a evita situaţiile jenante, trebuie să ştii cum să le foloseşti corect şi, implicit, cum să eviţi să faci unele greşeli când vine vorba de aplicarea lor.

Atunci când îţi alegi produsul de îngrijire, este important să ştii care este diferenţa între deodorant şi antiperspirant. Pe de o parte, majoritatea antiperspirantelor conţin săruri care reduc fluxul transpiraţiei. Pe de altă parte, deodorantele sunt produse care fie neutralizează mirosul, fie îl maschează. Pe scurt, antiperspirantul reduce transpiraţia, iar deodorantul înhibă mirosul neplăcut. De asemenea, pe piaţă există produse cu dublă acţiune, care funcţionează atât ca antiperspirant, cât şi ca deodorant. Indiferent de produsul pe care îl preferi, există unele greşeli pe care le poţi face, fără să îţi dai seama!

Se aplică seara

Crema pentru axilă previne iritaţiile

Cum le alegi

Este indicat să le schimbi după o perioadă

Nu se aplică după epilare

INFO

Spre deosebire de un deodorant, care doar elimină mirosul neplăcut, antiperspirantul conţine o substanţă astringentă, care reduce transpiraţia. Cele mai utilizate substanţe astringente care se regăsesc într-un antiperspirant sunt sărurile de aluminiu.

Citeşte şi: Obiceiuri sănătoase pe trebuie să le faci întotdeauna seara, niciodată dimineaţa!