Iată ce floare ești în funcție de zodie!

image

Fie că-ți plac zambilele, lalele, trandafirii sau pur și simplu nu poți decide care este floarea ta preferată, află că există câte o floare asociată fiecărei zodii. Unii internauți au făcut această asociere în funcție de caracteristicile fiecărui semn zodiacal. Tu ce zodie ești și ce floare ți se potrivește?

Berbec: caprifoi sau ciulin

Berbecii sunt considerați lideri pasionați, încrezători și foarte motivați. Acestora le-au fost asociate două flori și anume caprifoiul, care înflorește devreme primăvara, la temperaturi mai scăzute, fiind o floare rezistentă și ciulinul. Ciulinul prezintă o floare mov și o tulpină ramificată și spinoasă, evidențiind personalitatea înflăcărată și puternică a nativilor berbeci, scrie bloombarflowers.com.

Taur: crin

Printre caracteristicile nativilor tauri se remarcă: loialitatea, realismul, firea puternică, romantică și de încredere, motiv pentru care le-a fost asociată o floare pe măsură: crinul. Crinii sunt recunoscuți pentru parfumul puternic și pentru culorile vibrante, punând în evidență firea puternică și ambițioasă a nativilor tauri.

Gemeni: lavandă

Gemenii sunt adesea firi jucăușe și le place să socializeze cât mai mult, atrâgând diferite persoane în jurul lor. Din acest motiv, au fost asociați cu lavanda, a cărei formă și parfum calmant pot atrage pe oricine.

Rac: trandafir alb

Nativii raci sunt firi emotive, loiale, sensibile și grijulii. Floarea lor, trandafirul alb, simbolizează puritatea, inocența și tinerețea. Mai mult decât atât, trandafirul alb, pe lângă frumusețea sa, este o floare a cărei nuanțe o face potrivită pentru realizarea unui aranjament floral neutru.

Leu: floarea-soarelui

Leii sunt descriși ca fiind firi încrezătoare, puternice, vesele și nu se feresc în a spune ceea ce gândesc. De asemenea, le place să fie în centrul atenției asemenea...florii-soarelui care nu se ferește să se arate sub razele soarelui.

Fecioară: crizantemă

Crizantemele sunt flori elegante, ce reprezintă loialitatea, dragostea și prietenia nativilor fecioară. Forma acestora și petalele aliniate se potrivesc cu trăsăturile celor născuți sub semnul fecioarei, semn zodiacal perfecționist și orientat către detalii.

Balanța: trandafiri

Balanțele sunt considerate ca având o personalitate romantică, o fire echilibrată orientată către echilibru, motiv pentru care floarea lor este trandafirul. Trandafirii sunt recunoscuți în întreaga lume pentru frumusețea și romantismul pe care îl simbolizează, putând fi găsiți într-o varietate de culori precum roșu, alb, roz, galben sau portocaliu.

Scorpion: mușcată

Misterioșii și pasionalii zodiacului, scorpionilor le-a fost asociată mușcata pentru a le evidenția aceste trăsături. Mușcatele vin, de altfel, într-o mulțime de variante (roșu, alb, roz, albastru, violet sau galben), exprimând mister și eleganță.

Săgetător: garoafa

Săgetătorii sunt descriși ca fiind veseli, optimiști, încrezători și energici. Floarea lor, garoafa simbolizează dragostea și aventura, punând în evidență energia, încrederea și spiritul de aventură al nativului săgetător.

Capricorn: panseluță

Capricornii sunt considerați ca având o fire puternică, ambițioasă, loială și, totodată, gânditoare. Panseluța, denumită și „floarea gânditoare” pare să evidențieze tendințele de gândire profundă de care pot da dovadă, uneori, nativii capricorni.

Vărsător: orhidee

Având o personalitate calmă și o fire creativă cu tendițe oarecum individualiste, vărsătorilor le-a fost asociată orhideea. Orhideea prezintă o formă unică, evidențiind totodată trăsăturile acestei zodii.

Pești: nufăr

Peștii la fel ca vărsătorii sunt considerați ca fiind creativi și calmi. De altfel, peștii pot fi uneori capricioși și emoționali, fiind orientați către ceea ce se întâmplă în interior, motiv pentru care floarea lor este nufărul.

De Anca-Teodora Popa

Sursă: 

bloombarflowers.com