Ce mâncare ți se potrivește în funcție de zodie

image

Mâncarea nu este numai esențială vieții, ci poate fi totodată și un mod de exprimare al simțului artistic. Altfel, cum s-ar explica celebrele torturi care imită personaje din desene animate, peisaje sau vedete, ori platourile decorate într-un mod cât mai interesant și…neconvențional? Fiecare dintre noi are ceva special, inclusiv zodiile, cărora unii internauți le-au asociat diferite mâncăruri care li s-ar potrivi în funcție de modul lor unic de a fi. Tu ce zodie ești?

Berbecii adoră aperitivele rapide

Nefiind considerați prea pretențioși, nativii berbeci se mulțumesc cu aperitive rapide, precum platourile reci. De altfel, aceștia sunt încântați și de felurile de mâncare preparate rapid precum nachos, stridii sau bucățele de carne prăjită, scrie stylecaster.com. Berbecii ar fi acel tip de persoane care comandă mai multe feluri de mâncare pe parcursul nopții doar pentru a gusta câte puțin din toate.

Taurii se lasă seduși de simfonia gustului

Nativii taur sunt conduși de Venus, planeta gustului și a plăcerii, fiind totodată considerați și pofticioșii zodiacului. Aceștia sunt tentați de aromele dulci și subtile care le stimulează imaginația și, totodată, simțul artistic. De asemenea, taurii pot fi interesați de arome precum cea a fisticului, trandafirului și a șofranului, arome prezente atât în bucătăria persană cât și în cea mediteraneeană. Printre mâncărurile mediteraneene pe care merită să le încerci sunt: salata grecească, musaca grecească, baklava și salata fattoush (cu bucățele de pâine prăjită), informează nomadparadise.com.

Gemenilor li se potrivește mâncarea mexicană

Firi comode și, totodată, dornice să exploreze, nativi gemeni apreciază simplitatea cu care pot savura un taco atunci când se plimbă pe stradă. De asemenea, aromele noi, picante și condimentate ale bucătăriei mexicane par să-i atragă pe gemeni.

Racii preferă mâncarea de tip seafood

Fiind un semn zodiacal de apă, racii sunt interesați de mâncarea de tip seafood. Astfel, sushi, midiile, calamarii, tentaculele de caracatiță, precum și altele de acest fel, par să-i fascineze pe raci.

Leii apreciază mâncărurile pregătite în restaurante de lux

Nativii lei știu ce-și doresc și vor face orice ca să dobândească acel lucru. Astfel, leii apreciază mâncarea de calitate servită în restaurantele de 5 stele. Pentru ei, cina nu este doar o ocazie să mănânce mâncare gustoasă, ci și un prilej de a-și îndeplini un moft.

Fecioarelor nu le place să sară peste micul dejun

Micul dejun este considerată cea mai importantă masă a zilei, iar nativul fecioară este perfect de acord cu acest aspect. Pentru fecioare, micul dejun ideal este reprezentat de niște clătite cu sirop de arțar și o ceașcă mare de cafea. De asemenea, fecioarele se dau în vânt și după bufetul suedez, fiindcă au mai multe opțiuni între care să aleagă.

Balanța este obsedată de desert

Pentru o balanță, mâncarea îi satisfice stomacul, iar dulciurile îi satisfac sufletul, potrivit stylecaster.com. Balanțele adoră prăjiturile și ciocolata, de aceea, nicio masă nu se poate sfârșii fără binemeritatul desert.

Vezi şi: Iată ce beneficii uimitoare ai dacă bei ciocolată caldă!

Scorpionii preferă țelina, ardeiul și ceapa

Nativii acestei zodii sunt tentaţi de bucătăria creolă, care își are originea în Louisiana, Statele Unite, și care reprezintă un amestec de mai multe influențe culinare (africană, franceză, spaniolă, italiană, portugheză și nativ americană), iar unele dintre cele mai populare ingrediente utilizate în bucătăria creolă sunt țelina, ardeiul și ceapa, scrie koaha.org. Scorpionii par atrași de acest gen culinar, cât și de mâncărurile picante în general, dar și de alimentele dulci.

Săgetătorii sunt îndrăgostiți de fast-food

Deși, mâncarea fast-food este săracă în nutrienți și bogată în grăsimi trans, săgetătorii par să poftească la hamburgeri, cartofi prăjiți și sosuri grase. Totuși, este esențial ca excesele să fie evitate.

Capricorni preferă mâncărurile cu specific asiatic

De la puiul dulce-agrișor, kimchi și orez, până la ramen și sosul de susan, toate par să-l tenteze pe nativul capricorn care apreciază explozia de gusturi. Nativul capricorn ar putea savura cu plăcere orice preparat din bucătăria asiatică.

Vărsătorul savurează mâncarea, totodeauna cu cei dragi

Pentru nativul vărsător momentul mesei constituie un prilej pentru a savura mâncarea alături de cei dragi. De asemenea, nativul vărsător pare a fi un fan al bucătăriei italiene, în special al pastelor și a pizza.

Peștii preferă mâncarea thailandeză și indiană

Pentru nativul pești, mâncarea reprezintă o oportunitate de a călători spre noi culturi interesante, ce abia așteaptă să fie descoperite. Peștii apreciază mirodeniile și condimentele variate din felurile de mâncare, motiv pentru care bucătăriile thailandeză și indiană sunt pe placul lor.

de Anca-Teodora Popa