Dieta cu castraveţi se ţine pe termen scurt

1 2 jpg jpeg

Dieta cu castraveţi este extrem de eficientă, dar are şi dezavantaje. Nu e recomandată pe termen lung, deoarece privează corpul de nutrimente esenţiale.

Dieta cu castraveţi duce la pierderea rapidă în greutate (7 kg în 14 zile), deoarece se bazează pe un consum foarte mic de calorii. Practic, acest regim presupune să mănânci castraveţi la fiecare masă, alături de alimente bogate în proteine (deoarece corpul are nevoie zilnic de ele, dar castraveţii conţin foarte puţine), precum curcan, carne slabă de pui, peşte, ouă sau diverse tipuri de nuci. Nu este permis să consumi fructe, alte legume, făinoase, zahăr.

Dieta cu castraveţi se ţine pe termen scurt pentru că dăunează organismului

Numărul limitat de nutrimente şi de calorii al acestei diete încetineşte metabolismul, iar dacă este ţinută mai mult de 14 zile organismul se poate anemia. Castraveţii sunt bogaţi în potasiu şi vitaminele C şi K, dar le lipsesc calciul, fierul, fibrele, proteinele esenţiale şi alte nutrimente necesare menţinerii unei stări bune de sănătate. E adevărat că dieta cu castraveţi permite şi consumul unei cantităţi mici de alimente care conţin proteine, dar nu vei ajunge la dozele zilnice recomandate din elemente esenţiale corpului, ceea ce va duce la dezechilibre nutriţionale.

Dacă, totuşi, vrei să ţii pe termen scurt dieta cu castraveţi, e bine să ştii că, printre părţile pozitive, se numără faptul că e o dietă ieftină, uşor de urmat dacă îţi plac castraveţii, eficientă pe termen scurt (te scapă de 7 kilograme) şi benefică în ceea ce priveşte hidratarea (castraveţii conţin foarte multă apă). Dezavantajele nu sunt de neglijat: lipsa de energie, moralul scăzut, poftele alimentare crescute, revenirea la greutatea iniţială sau chiar creşterea masivă în greutate odată cu încheierea regimului şi posibila anemiere.

Ce ar trebui să mănânci dacă vrei să ţii dieta cu castraveţi?

Pe lângă castraveţii cruzi poţi consuma carne slabă, brânzeturi slabe, iaurt, orez brun, pâine prăjită, ulei de măsline. Poţi asezona mâncarea cu sare şi condimente simple. De băut, ai voie doar apă sau ceai neîndulcit. Nu sunt permise untul, zahărul, băuturile dulci şi carbogazoase, alcoolul.

Exemple de meniu:

Mic dejun: 1 felie de pâine prăjită, 2 ouă fierte şi 2 castraveţi

Gustare: 1 iaurt şi 1 castravete

Prânz: Orez brun fiert şi salată de castraveţi proaspeţi cu ulei de măsline

Gustare: Migdale şi castraveţi

Cina: 200 g de peşte la abur cu castraveţi proaspeţi

sau

Mic dejun: 2 felii de brânză cu 2 castraveţi

Gustare: 1 iaurt şi 1 castravete

Prânz: 150 g de curcan la abur cu salată de castraveţi

Gustare: Nuci cu castraveţi

Cină:  200 g peşte la grătar cu orez brun şi castraveţi

Citeşte mai multe despre dieta cu castraveţi:

Dieta cu castraveţi - ce dezavantaje are

Slăbeşte sănătos cu crudităţi!