De ce trebuie să speli frecvent prosoapele?

Chiar dacă nu par murdare, prosoapele trebuie spălate frecvent, altfel riști să te îmbolnăvești din cauza lor, scrie Express.

Știai că ar trebui să speli prosoapele la fiecare 3 zile?

Potrivit Express, este nevoie să spălăm cât mai des prosoaplele pentru a ne asigura că le folosim în singruanță.

Să te ștergi cu un prosop proaspăt spălat este foarte plăcut, dar sondajele arată că, majoritatea spală prosoapele o dată la două săptămâni. Acesta este un obicei greșit, care trebuie să înceteze, deoarece se dovedește a fi mult prea riscant.

image

Prosoapele ar trebui spălate de două ori pe săptămână. Foto: Shutterstock

Explicația este că după ce le folosești, prosoapele rămân ude, iar acest lucru devine problematic dacă prosoapele sunt folosite pentru mai mult de 3-4 zile, mai ales dacă sunt utilizate de mai mulți membrii ai familiei în același timp.

Cele mai mari riscuri sunt de a dezvolta probleme ale pielii precum pecingine și acnee, explică Express.

Cu cât prosoapele rămân umede mai mult timp, cu atât sunt mai multe ocazii să se dezvolte ciupercile, mucegaiurile bacteriile și virusurile.

Medicul dermatolog Alok Vij, citat de Exopress, spune: „Prosoapele nespălate pot promova un focar de ciupercă a unghiilor de la picioare, eczema picior de atlet, dermatite care dau mâncărime și veruci sau pot provoca răspândirea acestor afecțiuni ale pielii. Prosoapele murdare pot provoca și eczema, precum și dermatite atopice.”

Deci, deoarece prosoapele pot transfera bacterii, viruși și ciuperci trebuie săpălate cât mai des: „Pentru a vă păstra prosoapele fără germeni, ar trebui să fie spălate la fiecare trei sau patru zile. Dacă faci duș zilnic, asta înseamnă că trebuie să le speli de două ori pe săptămână.

De asemenea, nu ar trebui să împărțiți prosoape cu persoane bolnave, deoarece microbii se pot răspândi cu ușurință prin intermediul lor”, a mai spus dermatologul, pentru Express.

Citește și Polifagia este un simptom comun al diabetului. Iată cum se manifestă