Telefonul mobil, un pericol pentru sănătate! Ce se întâmplă dacă-l foloseşti prea mult

1 2 jpg jpeg

Pe suprafaţa mobilul se acumulează bacterii numeroase, invizibile ochiului liber. Şi este absolut firesc! Lăsăm telefoanele pe birou, care nu este tocmai curat nici el, pe mesele din fel de fel de localuri, scăpăm telefoanele pe jos sau le ţinem în genţi care şi acestea abundă în bacterii. Iată câteva metode prin care poţi evita să intri în contact direct cu microbii de pe telefon.

Să folosim căşti

O pereche de căşti ţinute într-un săculeţ special, departe de alte obiecte murdare din geantă, poate preveni infecţiile apărute la urechi şi răspândirea bacteriilor pe ten, tocmai pentru ca ecranul mobilului nu se mai atingă de faţă.

Să-l curăţăm

Există şerveţele speciale pentru curăţarea mobilului, la fel cum există şerveţele speciale pentru curăţarea ochelarilor. Dacă folosim şerveţele speciale pentru curăţarea mobilului zilnic, nivelul bacteriilor va scădea considerabil, iar acneea sau alte probleme de ten fie nu vor apărea deloc, fie vor dispărea.

Să nu-l presăm

De câte ori n-am presat telefonul mobil de ureche având senzaţia că auzim astfel mai bine, iar în cazul smartphone-urilor, care au ecranul mai mare, de câte ori nu le-am lipit de obraz fără să vrem? Atunci când vorbim la telefon nu trebuie să aplicăm niciun fel de presiune la nivelul urechii şi nici pe obraji. Motivul? În primul rând, ne ferim mai eficient de bacterii. În al doilea rând, frecarea, presiune la nivel tenului este un factor favorizant pentru apariţia acneeei, motiv pentru care trebuie să evităm această acţiune involuntară atunci când vorbim la telefon tocmai pentru a preveni apariţia ei.