Cuptorul cu microunde nu e doar pentru încălzit mâncarea. Cum îl mai poţi folosi

În afară de încălzirea și gătirea alimentelor, cuptorul cu microunde te poate salva în multe situații. Știai că te ajută să dezinfectezi bureții de bucătărie sau să cureți ceapa fără să lăcrimezi?

image

Cuptorul cu microunde este considerat a fi o salvare în bucătărie datorită vitezei rapide cu care poate fi folosit. Însă majoritatea oamenilor îl utilizează în scopuri limitate, fără să știe cum să profite de el la potențialul său maxim. De exemplu, dacă îți este greu să descojești usturoiul, pune cățeii de usturoi în cuptor, pentru cel mult 15 secunde, și astfel o să-i poți curăța mai ușor.

Vezi şi: Cât de dăunător este cuptorul cu microunde pentru organism? Ce spune medicul

Cureți ceapa mai ușor

Tăierea cepei poate provoca iritații la nivelul ochilor, ceea ce declanșază lăcrimarea. Ca să reduci acest disconfort, pune ceapa într-un bol și las-o în cuptorul cu microunde 1 minut. Căldura cuptorului o să descompună sulful din ceapă, responsabil de provocarea lacrimilor, iar tu te vei descurca mai bine la curățarea cepei.

Dezinfectezi bureții de bucătărie

În loc să arunci bureții de bucătărie, pe care i-ai folosit de câteva ori, la coșul de gunoi, pune-i într-un vas plin cu apă, adaugă câteva picături de oțet, suc de lămâie și bagă vasul în cuptorul cu microunde pentru 1 minut. Așa îi vei dezinfecta, fără să folosești soluții care conțin chimicale.

Păstrezi aroma ierburilor

Pentru a păstra aroma ierburilor pentru o perioadă mai lungă, usucă-le în cuptorul cu microunde! Așază plantele între 2 straturi de prosoape de hârtie și pune-le în cuptor 3 minute.

Gătești sănătos

Cuptorul cu microunde poate să înlocuiască aparatul de gătit cu aburi. Ca să pregătești un mix de legume sănătoase, clătește-le bine și pune-le într-un bol, alături de puțină apă. De obicei, morcovii fierb în 6 minute, broccoli în aproximativ 5 minute, iar dovleceii în 3 minute.