Cât de dăunător este cuptorul cu microunde pentru organism? Ce spune medicul

mihail jpg

Cuptorul cu microunde nu este atât de nociv pe cât se crede. Medicul Mihail Pautov a dezbătut acest subiect.

"Cutia morții. De ce o mai folosim? De ce este comercializată? De ce ne mai lasă Guvernul să folosim această cutie a morții?", a întrebat Dr. Mihail Pautov la Antena 1, în cadrul emisiunii  MediCOOL.

"Eu pun pariu că este relativ inofensiv, adică nu face atât de mult rău pe cât cred oamenii. Radiații mortale...", a dăugat Alex Doppelganger,  om de știință.

"Aceste radiații electromegnetice sunt peste tot printre noi. Avem impresia că sunt nocive, dar haideți să vă arăt. Aici este lumina vizibilă și noi acum în acest platou suntem în pline radiații. Care mai sunt radiațiile care nu ne fac rău?", a intervenit medicul Mihail Pautov.

În primul rând, trebuie să specificăm că în dreapta luminii vizibile sunt radiațiile ionizate, cele care ne fac rău, ca să spunem așa. Și dacă veți observa fix acolo se află lumina ultravioletă, alea la care mergem noi să ne bronzăm. Deci este un pic ironic să ne temem de microunde având în vedere că noi stăm toată vara la ultraviolete. În partea stângă avem lumina infraroșie și vă va surprinde , dar, de fapt, absolut orice corp din univers emite un anumit grad de lumină infraroșie, deci chiar noi în momentul de față emitem lumină infraroșie, pe care noi, oamenii, o percepem ca pe căldură. 

Dincolo de lumina infraroșie, avem microundele și ideea este în felul următor: tot ce este mai la dreapta de lumina vizibilă are energie foarte mare. Tot ce este la stânga de lumina vizibilă are energia foarte scăzută, deci până să ajungem noi să ne temem de microunde trebuie să ne temem de lumina infraroșie, trebuie să ne temem de lumina vizibilă, de care suntem efectiv scăldați", a adăugat Alex Doppelganger.

"Cuptorul cu microunde se află aici, într-un spectru total inofensiv și asta o spune și OMS, CDC, Asociația Americană de Cancer și toate instituțiile mari ne spun clar: cuptorul cu microunde nu ne face rău", a mai spus Pautov.