Cum să pierzi grăsimea de pe burtă. Soluția oferită de o cercetare recentă

Să scapi de grăsimea abdominală este dificil, dar un studiu nou dovedește că se poate face acest lucru consumând ouă.

Află care este numărul optim de ouă care trebuie consumate pentru a pierde kilogramele în plus, potrivit Mirror.

Ouăle sunt o sursă sănătoasă de proteine ​​și grăsimi, iar noi cercetări arată că, dacă veți consuma o cantitate optima în fiecare săptămână, ele ar putea fi secretul care să accelereze obținerea unor rezultate bune în procesul de slăbire.  

1 spanac oua ochiuri shutterstock 1637385418 jpg jpeg

Micul dejun ideal pentru a slăbi poate fi realizat cu ouă. Foto: Shutterstock

Ouăle de găină au fost de multă vreme un element de bază în dietă, mai ales dacă încerci să slăbești sau să câștigi masa musculară. Și acum, noi cercetări sugerează că ar putea exista un număr optim de ouă care pot fi mâncate în fiecare săptămână, dacă doriți să pierdeți grăsimea de pe burtă.

Studiul, publicat recent în revista de știință Clinical Nutrition, a arătat că participanții aveau un indice de masa corporală, IMC, mai scăzut și masă musculară mai mare după ce consumau cel puțin cinci ouă pe săptămână. Pentru a vedea legătura dintre ouă și acești parametri,  cercetătorii spanioli au folosit scanări cu raze X pentru a determina compoziția corporală a 355 de studenți, înainte de a efectua încă un studiu amănunțit cu 137 de produse alimentare.

Studiul a constatat că un conținut ridicat de proteine ​​​​din dieta celor care au mâncat cinci sau mai multe ouă a fost un motiv cheie pentru care aceste prsoane aveau stomacul mai mic și musculature mai slabă.  Acest lucru se datorează faptului că organismul nostru muncește mai mult pentru a arde proteinele și, prin urmare, consumul acestui aliment popular mai ales la micul dejun te face să te simți plin pentru mai mult timp, încurajând în același timp corpul să-și dezvolte musculatura.

Această cercetare, realizată la Universitatea din Castille ar putea ajuta persoanele care se află la dietă să găsească o rutină alimentară mai bună, deoarece sugerează că un ou în fiecare zi din cele 5 zile lucrătoare ale săptămânii ar putea fi o parte dintr-o dieta ideală.

Poți să-ți începi ziua cu o proteine ​​concentrate într-un ou fiert sau poșat ca modalitate perfectă de a obține energie și de a potoli foamea până la amiază.

Anterior, oamenii credeau că doar consumul de albușuri dintr-un ou întreg era o metodă bună de a reduce kilogramele în plus și de a construi mușchi, dar această nouă cercetare arată că atât gălbenușul  cât și de albușul accelerează , de fapt, pierderea în greutate și cresc masa musculară.

Autorii cercetării spun că acest lucru se datorează faptului că varietatea mare de nutrienți din ouă le face un standard de aur pentru aportul de proteine: „Acest lucru se poate datora faptului că gălbenușurile de ou conțin diverse componente neproteice care pot modula răspunsul anabolic, cum ar fi vitaminele, minerale, acid palmitic, acid docosahexaenoic și microARN, printre altele.”, se menționează în concluziile studiului, precizează Mirror.  

Citește și Ce-ți ucide pofta de sex?