Cum să faci decoraţiuni de masă cu Crăciuniţe. Idei și sfaturi

image

Fie că este vorba despre o cafea cu prietenii, de un prânz în familie sau de cina de Crăciun, o masă frumos decorată face parte din rețeta pentru o sărbătoare reușită, iar crăciunițele pot fi piese centrale pe mesele voastre. Experții de la Crăciunițe pentru Europa (Stars for Europe) vă prezintă ideile și sfaturile lor pentru a vă decora masa cu crăciunițe.

Crăciunițele în contraste strălucitoare sunt vedetele acestui decor elegant în culori de roșu, auriu și bronz. Ca plantă întreagă într-un pocal auriu, stilat sau ca flori tăiate, puse în suporturi făcute din mere, crăciunițele dau mesei un aer festiv.

Suporturi pentru crăciunițe și lumânări

Vă puteți decora masa de Crăciun cu suporturi pentru crăciunițe și lumânări, pe care le faceți singuri rapid și ușor. Pe deasupra, le puteți aranja într-o mulțime de feluri.

image

Aveți nevoie de: mini-crăciunițe, sclipici auriu, lipici, mere glazurate, lumânări, suporturi de lumânări care au o terminație ascuțită, eprubete, mușchi de copac, sârmă aurie, portocale, panglică decorativă roșie și piuneze sau bolduri.

Cum să creați suporturile:

Pentru suportul de crăciunițe, faceți o gaură în măr la nivelul codiței, apoi folosiți lipiciul ca să acoperiți suprafața din jurul găurii. Acoperiți lipiciul cu sclipici auriu și îndepărtați excesul. În final, puneți eprubeta în gaură, umpleți-o cu apă și plasați crăciunița înăuntru.

Ca să creați suportul de lumânări cu crăciunițe, îndepărtați cu grijă mini-crăciunița din ghiveciul ei, împachetați rădăcina în mușchiul de copac și legați-l cu sârmă aurie. Sfat: udați înainte planta, ca solul să fie umed. La final, înfigeți suportul de lumânare în solul acoperit de mușchi.

Înconjurați portocalele cu panglica roșie, legați o fundă și asigurați-o în partea de jos a fructului cu o piuneză sau un bold.

Aranjați suporturile de crăciunițe și lumânări pe masă împreună cu portocalele decorate și mai multe mere glazurate.

image

Crăciunițe roz, vaze și pahare aurii, globuri de Crăciun strălucitoare, lumânari si o instalație de luminițe creează o atmosferă romantică și glamour la această masă de Crăciun. Ilex verticillate (adică acea plantă cu fructe mici și rosii) și frunzișul de eucalipt completează minunat crenguțele de crăciunițe. Mai multe tulpini tăiate au fost aranjate împreună cu conuri de brad pe farfurie.

Nuanțele calde de verde închis au un efect calmant și creează o atmosferă relaxată. În această decorațiune de masă elegantă, ele sunt într-un contrast minunat cu nuanța de crem a crăciunițelor. Oferiți-le invitaților dumneavoastră o primire caldă și puneți-le câte o crăciuniță pe farfurie. Sfat: ca să evitați contaminarea, ori împachetați tulpinile cu hârtie de flori verzi, ori le puneți în eprubete cu apă.

Crăciunițe în stil scandinav

În acest decor elegant de inspirație nordică, crăciunițele crem sunt combinate cu crenguțe de Ilex (Ilex verticillata), Mahon de mlaștină (Eucalyptus robusta), Anthurium (Anthurium andraeanum) și Protea (Protea neriifolia) ca să creeze un aranjament artistic.

image

Crăciunițele tăiate

Când sunt tăiate, crăciunițele ies în evidență datorită „florilor” (mai bine spus „bracteelor”, căci acesta este termenul corect pentru frunzele lor colorate) și faptului că rezistă foarte mult timp în vază. Crenguțele crăciunițelor pot fi păstrate proaspete pentru aproximativ două săptămâni într-un vas cu apă proaspătă sau într-un burete pentru aranjamente florale. Imediat după tăiere, înmuiați capetele tăiate în apă fierbinte (în jur de 60°C) pentru câteva secunde și apoi imediat în apă rece. În exemplul din partea stângă, o crăciuniță a fost pusă într-un glob de Crăciun al cărui mic dop a fost scos, iar globul a fost umplut cu apă. După aceea, globul a fost pus într-un bol. O etichetă arată numele musafirului care stă în acel loc.