Ceaiuri pe care să le ai în casă de Crăciun. Te salvează după mesele bogate

image

Ştim că de Sărbători mâncăm prea mult. Pentru a ameliora problemele digestive care pot să apară, este bine să ştii ce plante medicinale îţi fac bine.

Sarmalele, piftia, cârnaţii, friptura, cozonacul şi salata boeuf pot cădea greu la stomac dacă le consumi în exces. Şi cum ştim că nu ne putem opri să mâncăm din bunătăţile de la mesele îmbelşugate, consumă ceaiuri după ce ai exagerat cu mâncarea. Acestea sunt plantele indicate pentru a preveni problemele digestive!

Ceaiul de cimbru

Cimbrul stimulează şi îmbunătăţeşte digestia, calmează colicile abdominale şi balonarea şi ajută la normalizarea valorilor colesterolului bun. Ameliorează crampele şi este indicat celor care au digestie dificilă.

Pentru a prepara ceaiul, pune 1 linguriță de cimbru în 250 ml de apă clocotită şi lasă 5 minute la infuzat.

Vezi şi: Ce poţi trata cu leuștean şi cine nu ar trebui să consume planta

Ceaiul de mentă

Acest ceai te ajută să previi şi să ameliorezi balonarea, indigestia, greaţa şi diareea. Ceaiul de mentă ajută mişcările intestinale şi contribuie la buna funcţionare a digestiei.

Ceaiul îl prepari din 200 ml de apă fierbinte și 1 linguriță de frunze uscate de mentă. Lași la infuzat 5 minute, apoi strecori. Poți consuma câte o cană cu ceai de mentă după mesele bogate.

Ceaiul de muşeţel

Mușețelul are calităţi antispastice, antiseptice şi antiinflamatoare. Ceaiul de muşeţel ameliorează durerile de stomac și a alte neplăceri digestive precum balonarea, ulcerul, gastrita, colia, flatulenţa şi diareea.  

Pentru a prepara ceaiul ai nevoie de 200 ml de apă şi de 1 linguriţă de flori de muşeţel uscat. Apa se lasă până la punctul de fierbere. Se adaugă planta şi se lasă la infuzat cel mult 5 minute. Se bea după mesele bogate.

Vezi şi: Această plantă poate înlocui aspirina! Iată cum să o foloseşti

Ceai de ghimbir

Rădăcina de ghimbir se folosește la combaterea stărilor de greață, în indigestie, balonare, arsuri gastrice, dureri abdominale.

Ceaiul se prepară din 2 feliuţe de rădăcină de ghimbir (sau 1 linguriţă pulbere) şi 250 ml de apă fiartă. Când apa dă în clocot, se adaugă ghimbirul tăiat sau dat pe răzătoare, se mai fierbe 5 minute, după care se strecoară.