Ce trucuri folosesc medicii când vor să fie sănătoși?

Poate fi simplu să rămâi sănătos dacă ești medic și cunoști perfect organismul uman, așadar, să învățăm de la medici cum să ne meținem greutatea și sănătatea.

Potrivit publicației Express, pierderea în greutate nu trebuie să fie grea și, uneori, este mult mai ușor decât cred oamenii care vor să piardă kilogramele în plus. Trebuie doar să găsească modalitatea corectă de a face acest lucru, iar un medic a dezvăluit că există trucuri care ajută cu adevărat.

legume jpg

Alimentele colorate și proaspete susțin sănătatea. Foto: Shutterstock

Medicul chirurg Dr. Karan Raj a dezvăluit pentru Express cei mai buni pași de făcut, dovediți științific că ajută la îmbunătățirea sănătății.

Primul lui sfat pentru persoanele care doresc să slăbească este să nu-și restricționeze dieta, deoarece acest lucru poate duce la o relație proastă cu alimentele, care poate fi dăunătoare sănătății lor în general.

Dr Raj a explicat: „Nu sunt un fan al dietelor restrictive din multe motive. Obsesia asupra a ceea ce mănânci poate duce la un ciclu de și mai multe restricții, plus stres și anxietate. În al doilea rând, prin eliminarea unui întreg grup de alimente, vei pierde nutrienți esențiali. Și microbiomul tău intestinal – crucial pentru atât de multe aspecte ale sănătății de la digestie la starea de spirit – dorește să mănânci o mulțime de tipuri diferite de alimente. Este ca un copil flămând! Cu cât îi poți oferi o varietate mai mare de alimente, cu atât va fi mai fericit și cu atât sănătatea ta va fi mai bună!"

De asemenea, dr. Raj a explicat că a fi la dietă nu trebuie să fie plictisitor. El a sugerat să alegi alimente colorate în planurile zilnice de masă, deoarece acestea pot stimula pierderea în greutate.

„Un truc foarte simplu pe care îl poți încerca este să introduci mai multe alimente colorate în dieta ta. Practic, cu cât mai multe culori, cu atât gama de nutrienți pe care o primești este mai largă”, a explicat el.

Mai multe firbre

Medicul a precizat că fructele trebuie copnsumate cu coajă. „Creșterea aportului de fibre chiar și ușor reduce riscul de cancer intestinal cu 30 la sută”. Proteinele sunt, de asemenea, o necesitate, deoarece sunt importante pentru construirea, menținerea și repararea sănătății oaselor, mușchilor, cartilajelor și pielii, a explicat dr. Raj.

 „Asigurându-vă că mâncați suficiente proteine ​​în fiecare zi, acest lucru poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire și vă poate ajuta să trăiți o viață mai lungă și mai activă. Alimentele bogate în proteine ​​includ carne și pește, de asemenea ouă, nuci, fasole, leguminoase și alte opțiuni vegetariene și vegane populare, cum ar fi tofu și soia.” A spus specialistul.

Foarte importantă hidratarea

Dr. Raj a explicat că este important hidratarea, dar și că orele fixe de masa sunt foarte importante când se înstalează menopauza. De asemenea, chirurgul a recomandat includerea suplimentelor alimentare în dietă.  

„Avem nevoie de vitamina D pentru un sistem imunitar puternic, pentru a optimiza forța musculară și osoasă și multe alte funcții importante ale corpului. Poate fi greu să obțineți cantitatea de care aveți nevoie, deoarece ne trebuie lumina soarelui pentru a activa vitamina D”

Citește și Covid-19 poate micșora creierul