Ce se întâmplă dacă pui o lămâie tăiată în dormitor. Efectele sunt incredibile!

Fructe versatile, lămâile au atât de multe întrebuinţări încât nu trebuie să lipsească din casă. Sursă de vitamina C, lămâile nu sunt folosite doar pentru consum, ci sunt şi un aliat natural în curăţenia casei. În plus, are şi alte întrebuinţări.

image

O lămâie tăiată şi pusă în camera de dormit, de exemplu, pe noptieră este un gest atât de simplu, dar cu atât de multe avantaje pentru sănătate şi pentru starea de bine.

„Beneficiile pentru sănătate despre care vorbește toată lumea sunt, de fapt, efectul aromaterapiei”, a declarat Diane Elizabeth pentru Reader’s Digest. „Dacă așezi felii de lămâie lângă pat vei respira parfumul subtil de lămâie noaptea. Lămâia a fost de secole folosită ca un ulei esențial puternic pentru aromaterapie și are beneficii precum scăderea nivelului de stres (cel mai probabil rezultatul creșterii producției de serotonină) și un efect calmant asupra sistemului respirator.

Purifică aerul

Lămâia este cunoscută pentru proprietăţile purificatoare şi de reîmprospătare a aerului. Este, de asemenea, un antibacterian natural. Feliile de lămâie pot capta bacteriile din aer, informează Marie Claire. Acest lucru este benefic pentru persoanele cu alergii şi cu probleme respiratorii. Prin simpla plasare a feliilor de lămâie în camera de dormit vei avea parte de un aer purificat natural.

Ai un somn mai bun

Mirosul de lămâie ajută la scăderea stresului, îţi calmează nervii şi echilibrează emoţiile. Seara, cu câteva ore înainte de culcare, poţi bea şi o cană cu apă în care ai stors o jumătate de lămâie, care susţine digestia şi pregătește organismul pentru un somn bun.

Respiri mai bine

Mai ales dacă eşti răcit sau ai nasul înfundat din diverse motive, pune o lămâie tăiată în camera de dormit şi vei observa că respiri mai bine. Pentru a acționa mai în profunzime, poţi încerca să inhalezi ulei de lămâie. Pune 3 - 4 picături de ulei esențial de lămâie pe o batistă și inhalează.

Induce o stare de bine

Mirosul de lămâie poate creşte nivelul de serotonină din creier, ceea ce îţi dă o stare de bine şi poate alunga gândurile negative.

În general, citricele susţin tonusul bun. Conțin atât vitamina B9, care favorizează producția de serotonină, cât și vitamina C, care conferă energie și întărește sistemul imunitar.

Vezi şi: Cimbrul nu trebuie să îţi lipsească din casă. Află ce de!

Info plus: Ţine insectele departe

Dacă ai probleme cu insecte precum furnicile sau ţânţarii, este bine să ştii că aromele de lămâie nu sunt pe placul lor. Pune coji de lămâi prin colţurile casei, la uşi şi ferestre şi astfel vei ţine musafirii neplăcuţi departe.