Pete de „bătrâneţe”? Le poţi estompa!

1 2 jpg jpeg

Odată cu înaintarea în vârstă, ai observat că ţi-au apărut aşa-zisele pete de „bătrâneţe“? Nu ai motiv de întristare, există soluţii pentru această problemă!

Deşi vârsta a treia este pur şi simplu o etapă a vieţii, este adevărat că vine cu unele neajunsuri, faţă de care putem găsi remedii, pentru a ne bucura şi de ea.

Petele de „bătrâneţe“ apar în general, după vârsta de 40 de ani, sub forma unor suprafeţe într-o nuanţă vizibil mai închisă decât cea a pielii, în zonele superioare (faţa, mâinile, gâtul, zona decolteului), de obicei cele mai expuse. Principala cauză a lor este expunerea îndelungată la razele solare, care accelerează producerea de melanină, pigmentul cu rol de protecţie faţă de radiaţiile ultraviolete.

Ce soluţii există

Cea mai simplă metodă este ascunderea lor cu ajutorul fondului de ten şi al fardurilor.

Alte metode rapide sunt cele efectuate de medici dermatologi sau de cosmeticieni specializaţi. Printre acestea se numără: crioterapia (alternarea unui flux de îngheţ-dezgheţ la nivelul leziunilor cutanate), terapia cu laser, dermabraziunea (prin rotirea unei perii rotative sunt îndepărtate straturile de piele pătate), peelingul chimic. Acestea au însă dezavantajul costurilor ridicate.

Exista însă şi remedii naturiste,mai puţin costisitoare, la care poţi recurge acasă, dar necesită aplicarea pe o durată mai îndelungată:

1. Oţetul de mere

Conţine în mod natural alfa hidroxi acizi, care exfoliază blând pielea. Aplică puţin oţet de mere pe zonele cu pete înainte de culcare şi lasă să acţioneze peste noapte. Repetă în fiecare zi timp de 3-4 săptămâni.

2. Laptele bătut sau iaurtul

Aplică o dischetă de bumbac cu lapte bătut sau iaurt pe pete şi lasă să acţioneze 15 minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Repetă zilnic până petele se decolorează.

3. Lămâia

Este unul dintre cele mai eficiente remedii. Conţine acid citric, ce ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Cu o felie de lămâie freci uşor locurile pătate 15 minute. Repetă procesul de 2 ori pe zi.

4. Ceapa

Poate fi foarte eficientă pentru aceste pete deoarece conţine compuşi ai sulfului, precum şi acizi ce ajută la exfoliere. Aplici 1/2 ceapă pe zonele afectate de 2-3 ori pe zi, lăsând să acţioneze 10-15 minute.

Atenţie!

Dacă observi că petele îşi măresc dimensiunile şi îşi schimbă culoarea, este necesar un consult medical imediat, deoarece pot fi simptomele unor afecţiuni serioase.