Ce probleme de sănătate ai în funcţie de zodie

Astrologia medicală, numită iatromatematică, arată care sunt predispozițiile personale în privința sănătății și asocierile dintre organele cheie și poziția astrelor, scrie Healthiline.

Iată care sunt, potrivit Healthiline, posibilele legături dintre sănătatea și constelații.  

Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori  Sursa foto shutterstock 407827774 jpg

Foto: Shutterstock

Berbec (21 martie - 20 aprilie)

Asociere: cap, creier, față

Berbecii se bucură de provocări și entuziasm, dar stresul fizic și mental autoimpus poate duce la dureri de cap, migrene și accidente vasculare cerebrale. Deși sunt predispuși la stres, berbecii au nevoie, totuși, de o cantitate suficientă de stimulare, ca să nu cadă pradă depresiei. Ești un berbec cu chelie? Nu da vina pe gene. Da vina pe stele!

Taur (21 aprilie - 21 mai)

Asociere: gât, urechi, gât

Taurul poate fi doborât de răceli, dureri de gât și dureri de urechi. Din cauza accentului zodiei pe gât, mulți tauri sunt cântăreți și muzicieni buni.

Dacă ești Taur și descoperi că devii lent și că iei în greutate fără un motiv evident, ai putea avea o tiroida subactivă.

Gemeni (22 mai - 21 iunie)

Asociere: plămâni, umeri, brațe, mâini

Bieții Gemeni sunt afectați de febra fânului, răceli și tuse. Atunci când nu sunt blocați de probleme respiratorii, Gemenii „vorbesc” cu mâinile și brațele, arătând entuziasm, insă pot trece și în extrema negativității. Nu este neobișnuit ca Gemenii să sufere de tulburare de anxietate generalizată, insomnie și epuizare nervoasă.

Rac (22 iunie - 22 iulie)

Asociere: sâni, piept, stomac

Depresia este o afectiune comuna in randul Racilor emoționali.  Pentru a se consola, Racii apelează la alimente și adesea luptă cu obezitatea, care poate fi deprimantă. Din păcate, Racii sunt, de asemenea, predispuși la probleme digestive, care sunt și mai mult exacerbate de supraalimentare.

Leu (23 iulie - 21 august)

Asociere: inimă, spate, coloană vertebrală, sânge

Ferește-te de bolile inimii, Leule! Hipertensiunea arterială, arterele blocate și bătăile neregulate ale inimii (sritmii) sunt riscuri cu care vă confruntați. Dacă ești Leu, îmblânzește-ți emoțiile cu atenție sau meditație pentru o sănătate bună a inimii.

Fecioară (22 august — 23 septembrie)

Asociere: abdomen, intestine

Fecioarele se luptă cu greutatea lor, fie că este o greutate prea mare sau o greutate prea mică. Tulburările de alimentație sunt frecvente în rândul Fecioarelor, la fel și afecțiunile stomacale, cum ar fi ulcerul și sindromul colonului iritabil.

Balanță (24 septembrie — 23 octombrie)

Asociere: rinichi, glandele suprarenale, piele

Balanțele sunt afectați de probleme digestive și au, în mod normal, fie diaree, fie constipație. Alege cu atenție hrana, astfel încât să îți ajute digestia și să nu îți dezechilibreze sănătatea. Și pentru că pielea ta este sensibilă, menține-i hidratarea!

Scorpion (24 octombrie - 22 noiembrie)

Asociere: vezica urinara, rect, organe genitale, ovare, testicule

Hormonii sexuali tind să scadă și să afecteze Scorpionii. La  extremă, acest lucru poate duce la alegerea celibatului. Când hormonii oscilează în cealaltă direcție, Scorpionul este vulnerabil la consecințe, precum bolile cu transmitere sexuală.

Săgetător (23 noiembrie — 22 decembrie)

Asociere: șolduri, coapse, nervi sciatici, vedere

Spiritele neliniștite ale Săgetătorilor îi fac susceptibili de accidente. Săgetătorii sunt, de asemenea, vulnerabili la condițiile care afectează ochii. Dacă vederea este afectată, este și mai probabil să ajungi la diverse accidente.

Capricorn (23 decembrie - 20 ianuarie)

Asociere: oase, genunchi, dinți, piele, articulații

Se spune că este specific Carpcornilor să aibă oasele puternice și postura perfectă. Dar, acolo unde este punctul forte, este și slăbociunea, fiindc astrele spun că nativii Capricorni au, de asemenea, mai multe riscuri de a suferi de fracturi osoase.

Vărsător (21 ianuarie — 19 februarie)

Asociere: picioare, glezne, circulație

Vărsătorii sunt extrem de grațioși, deși ocazional pot balansa in extrema cealată și pot avea kilograme în plus. Dacă te-ai născut sub semnul Vărsătorului, s-ar putea să ai glezne fragile, și vene vizibile, care în timp, pot deveni varicoase.

Pești (20 februarie – 20 martie)

Asociere: sistem nervos, picioare

Peștii sunt sensibili și se îmbonăvesc ușor. Explicația este că Peștii au adesea un sistem imunitar slab. Dacă ești Pești, probabil că faci des bătături de la pantofi, că ai risc mai mare de face negi și ciuperci la nivelul picioarelor - picior de atlet.

Citește și Cum arată leziunile de herpes genital