Ce NU mănâncă un cardiolog?

Un cardiolog consumă toate alimentele cu moderație, dar evită 3 categorii de alimente pentru a-și menține inima sănătoasă, scrie Insider.

Pacienților le poate fi greu să se țină diete stricte sănătoase pentru inima și este în regulă să mănânci ocazional lucuri delicioase și interzise, pentru că excesul este cel care pune în pericol sănătatea.  

Dr. Elizabeth Klodas, de la  John Hapkins spune că nu suprinde pe nimeni faptul că, pentru a menține o inimă sănătoasă și a evita bolile de inimă, ar trebui să mâncăm bine. Din fericire, acest lucru nu înseamnă să eliminați complet pizza sau dulciurile,  ci mai degrabă limitarea la cantități mici.

inima jpg

Alimentele care cresc colesterolul sunt evitate de cardiologi. Foto: Shuttesrtock

Dr. Elizabeth Klodas, fondator al unei companii care produce alimente care scad colesterolul, a declarat pentru Insider că îi place să mănânce ocazional înghețată și cartofi prăjiți, ca și nouă.

Există, totuși, unele alimente pe care ea le-a eliminat complet din dietă din cauza riscurilor potențiale pentru sănătate. Iată cele patru tipuri principale de alimente pe care încearcă să le evite.

Untul și brânză

Dr. Klodas a spus că unii cardiologi le spun pacienților să evite complet grăsimea, dar acest lucru este foarte greu de respectat, deși ea sprijină orice pacient care vrea să încerce.

Grăsimile saturate sunt cele pe care ar trebui să le limităm în mod activ, a spus ea pentru Insider. Aceste grăsimi sunt solide la temperatura camerei și provin din surse animale, cum ar fi untul și brânza.

Klodas a spus că pot crește colesterolul, care este legat de bolile de inimă.

Cu toate acestea, grăsimile nesaturate, cum ar fi cele care provin din surse vegetale, uleiul de măsline, uleiurile din semințe și nuci, uleiul de pește și uleiul de avocado, sunt considerate antiinflamatoare din perspectiva bolilor de inimă, a spus Klodas. Aceste tipuri de grăsimi pot, de fapt, să scadă colesterolul.

Klodas a adăugat că, totuși, nu ar trebui să consume prea mult ulei de măsline pentru că și acesta îngrașă.

Alimentele prăjite

Alimentele prăjite tind să conțină multe grăsimi saturate și sare, ceea ce poate crește tensiunea arterială.

„Încerc să stau departe de mâncărurile prăjite”, a spus dr. Klodas, deși nu face acest lucru și cu prăjiturile, pe care le mai consumă din când în când.

Cercetările publicate în Journal of the American Heart Association au descoperit că un consum contant  de alimente prăjite crește riscul de insuficiență cardiacă.

Cercetătorii au spus că nu este clar de ce este așa, dar au sugerat mai multe motive posibile printre care faptul că prăjirea crește nivelul de grăsime din unele alimente și că prăjirea crește concentrația de oxidare a colesterolului, care este, de asemenea, legată de bolile de inimă.

Baconul și cârnații

Dr. Klodas a spus că evită complet carnea procesată, inclusiv slănina și cârnații.

Aceste alimente conțin o mulțime de nitrați care sunt folosiți drept conservant în carnea procesată și se pot transforma uneori în nitrozamine, substanțe care sunt legate de un risc crescut de cancer. Aceste alimente pot conține, de asemenea, un nivel ridicat de sare care poate trage apa în fluxul sanguin, crescând nivelul tensiunii arteriale. Acest lucru poate crește riscul de boli de inimă.

Există, de asemenea, o legătură între carnea procesată și cancer, a spus ea, care este un alt motiv pentru care evită aceste alimente. Cercetările din The Lancet au legat carnea procesată de cancerul de stomac și cancerul intestinal.

Citește și Semne că ai putea avea embolie pulmonară