Ce ar trebui să faci cu pielea peștelui? Trebuie consumată sau aruncată?

Pielea peștelui poate avea un gust delicios, dar există și beneficii dacă o consumi?

Consumul de pește este recomandat pentru aprortul de grăsimi bune Omega-3 și Omega-6 , și nu numai, însă, tot mai des se discută despre conținutul lor de mercur. Din cauza poluării, mercurul se poate acumula și rămâne depozitat în grăsimea peștilor pentrui mult timp. Acesta poate deveni toxic pentru oameni dacă este consumat în cantități mari.

Tonul, peștele-spadă și macroul adică peștii mari, care pot depozita în țesuturi o cantitatemare de mercur fac parte dintr-o grupă de pești pe care ar trebui să-i evităm, scrie Health Digest. Potrivit publicației, copiii, femeile însărcinate și cele care alăptează nu ar trebui să mănânce acești pești mari, în care se paote acumula o cantitate importantă de mercur toxic.

image

Pilelea suplimentează elementele nutritive din carnea de pește. Foto: Shutterstock

Pe de altă partem peștii oferă proteine de calitate, vitaminele B12 și D, iod, fier, fosfor și celebrele grăsimi bune. Taote acestea aduc multiple beneficii organismului și ar ajuta la scăderea riscurilor de depresie, demență și boli de inimă. În plus, joacă roluri importante în menținerea sănătății tiroidei, a celei cognitive, reproductive și a ADN-ului.

Pielea peștelui conține și ea aceste elemente și, potrivit Medical News Today, este în regulă să fie consumată. Odată ce solzii au fost îndepărtați, pielea peștelui gătit poate fi atât gustoasă, cât și hrănitoare. Pielea peștelui poate conține o serie de nutrienți, cum ar fi vitamina D, vitamina E, iod, seleniu, taurină, proteine ​​și acizi grași omega-3, care pot stimula sănătatea inimii, susțin creșterea musculară și imunitatea, protejează creierul și promovează sănătatea pielii. Prin urmare, dacă mănânci pielea, crești și cantitatea de nutrienți pe care o primește organismul tău.

Cu toate acestea, este important să reții că mercurul poate fi prezent și în pielea peștilor deci ar fi important să optați pentru consumul unor pești mici, care au un conținut scăzut de mercur.

Citește și Iată ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la carnea roșie