Ce alimente îți susțin potența?

Alimentele pe care le alegi ar trebui să îți ofere ce ai nevoie pentru a-ți alimenta corpul, dar există o serie de produse recomandate în mod special pentru faptul că ajută organele sexuale să funcționeze optim.

Iată care sunt cele mai indicate, potrivit HealthLine., dacă te îngrijorează nivelul scăzut de testosteron, disfuncția erectilă sau sănătatea prostate.

fructe si legume

Antioxidanții din legume susțin fucțiile sexuale. Foto: Shutterstock

Spanacul

Spanacul este bogat în folat, un cunoscut stimulent al fluxului sanguine, iar acidul folic joacă un rol critic în funcția sexuală masculină. Nivelurile scăzute de acid folic din sânge au fost legate de disfuncția erectile. Spanacul fiert conține 77% din valoarea zilnică  de acid folic per cană (185 de grame), ceea ce îl face unul dintre cele mai bogate alimente în folați. În plus, spanacul conține o cantitate suficientă de magneziu, care ajută, de asemenea, la stimularea fluxului sanguin și poate crește nivelul de testosterone.

Cafeaua

Un studiu realizat asupra a pe peste 3.000 de bărbați a remarcat că cei care au raportat cel mai mare aport zilnic de cofeină (85–300 mg pe zi, echivalent cu 1–3 căni sau 240–720 ml de cafea) au fost mai puțin probabil să raporteze disfuncție erectile, comparativ cu bărbații cu cel mai mic aport de cofeină.

Este important de reținut, totuși, că aceste constatări s-au bazat pe auto-raportarea participanților, așa că este posibil să nu fie complet de încredere.

Merele

Merele oferă unele beneficii generale pentru sănătate, dar unul dintre avantajele lor mai puțin cunoscute se referă la sănătatea prostate. Cojile de mere, în special, conțin compusul activ numit acid ursolic. Un studiu a remarcat că acidul ursolic poate „înfometa” celulele cancerului de prostată și le poate împiedica să crească .

Ate studii sugerează, de asemenea, că bărbații care consumă mai multe fructe și legume au șanse mai mari de a învinge cancerul de prostată.

Avocado

Din cauza formei lor și a faptului formează perechi în copacii de avocado, aztecii au numit aceste fructe „testicule”. Întâmplător, ele chiar pot fi de ajutor organelor sexuale masculine, fiindcă avocado este bogat în vitamina E, care poate îmbunătăți calitatea spermei la bărbații cu infertilitate. Un avocado mediu (150 de grame) furnizează 21% din doza zilnică necesară de vitamina E, în timp ce un avocado mediu (150 de grame) oferă, de asemenea, 9% din doza zilnică de zinc, un mineral esențial cu roluri în calitatea spermei, producția de testosteron și fertilitate.

Ardeiul iute

Un mic studiu a constatat că bărbații care preferau alimente mai condimentate aveau niveluri mai mari de testosteron în salivă decât cei care preferau arome mai blânde. Deși acest lucru nu înseamnă că mâncarea picantă crește nivelul de testosteron, capsaicina, substanță chimică găsită în ardeiul iute poate oferi câteva avantaje în dormitor.

Aportul alimentar de capsaicină poate stimula centrii plăceri din creier, fapt care ar putea îmbunătăți starea de spirit și poate oferi un efect afrodisiac. Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor privind capsaicina și starea de spirit au fost făcute în studii pe animale

Morcovi

Doriți să vă îmbunătățiți numărul de spermatozoizi? Știința vă îndreaptă către morcovi. Ei au fost de multă vreme recomandați pentru infertilitatea masculină și în medicina tradițională.

Această legumă poate îmbunătăți atât numărul de spermatozoizi, cât și motilitatea (mișcarea și înotul spermatozoizilor) datorită conținutului său de carotenoizi. Carotenoizii sunt antioxidanții pigmentați (portocalii) din morcovi, care oferă multe dintre beneficiile lor pentru sănătate.

Ovăzul

Făina de ovăz poate să nu fie primul aliment care îți vine în minte atunci când te gândești la sănătatea sexuală, dar ar putea avea unele efecte benefice asupra funcției erectile. Ovăzul este considerat un afrodisiac și poate fi benefic pentru îmbunătățirea fluxului de sânge către penis. Acestea conțin aminoacidul L-arginină, care poate ajuta la tratarea disfuncției erectile și la creșterea nivelului de testosterone. Se crede că L-arginina ajută vasele de sânge din penis să se relaxeze, astfel încât fluxul de sânge în zonă să poată crește.

Roșiile

Conțin licopen, un antioxidant cu pigment roșu care a fost asociat cu o producție mai mare de spermă. În plus, sunt bogate în vitamina C, care poate fi legată de concentrația crescută de spermă la bărbații sănătoși. Datorită conținutului lor de licopen, consumul de roșii poate fi asociat și cu un risc scăzut de cancer de prostate În cele din urmă, un mic studiu pe 44 de bărbați cu infertilitate a remarcat, de asemenea, că consumul de suc de roșii timp de 12 săptămâni a fost asociat cu sperma mai sănătoasă și cu o motilitate crescută a spermei

Citește și Ce supliment alimentar crește agresivitatea?