Ai o vedere perfectă dacă poţi ghici numărul ascuns în această imagine!

Doar 1% dintre oameni reuşesc să detecteze numărul ascuns în această imagine în 25 de secunde.

image

Sursă foto: Jackpotjoy

Iluziile optice sunt fascinante pentru toată lumea, indiferent de vârstă, şi este foarte bine pentru că este aşa, întrucât ne stimulează creierul şi ne ajută să ne dezvoltăm inteligenţa. Cunoscută şi ca iluzie vizuală, iluzia optică este o imagine care apare diferită de forma ei reală. Potrivit unor specialişti, iluziile optice ajută la stimularea părţii stângi a creierului, care ar fi mai puţin folosită decât cea dreaptă. Totodată, este solicitat spiritul de observare.

De asemenea, în plus faţă de stimularea creierului, şi ochii sunt solicitaţi, ca în cazul imaginilor în care se cere să fie găsite anumite lucruri precum numerele.

Numărul ascuns din această iluzie optică este 20

Mulţi oameni sunt confuzi la privirea acestui puzzle şi nu pot identifica prea repede numărul ascuns, care este 20. Nu este cazul să îţi faci griji dacă nu reuşeşti să descoperi numărul ascuns, dar, totuşi, este bine să îţi faci un control la medicul oftalmolog, măcar o dată la 2 ani. Sensibilitatea oculară redusă la contrast poate fi un simptom precoce al cataractei sau al glaucomului.

image

Sursă foto: Jackpotjoy

Cataracta reprezintă apariţia unei zone opace sau încețoșate pe cristalin, care se dezvoltă în timp la persoanele trecute de 40 de ani. Procesul de pierdere a vederii este lent și lipsit de durere, de aceea, este posibil ca boala să fie depistată târziu, când vederea este deteriorată.

Şi glaucomul poate duce la pierderea vederii dacă nu este diagnosticat la timp. Cauza apariţiei glaucomului este creşterea presiunii intraoculare, ceea ce afectează nervul optic, mai exact conexiunea dintre ochi şi creier.  

Vezi şi: Ce să mănânci ca să previi glaucomul