Adele suferă din cauza problemelor pielii

Celebra cântăreață Adele, care a trecut printr-o transformare corporală uluitoare, slăbind 30 de kilograme într-un singur an, a dezvăluit fanilor că are probleme la nivelul pielii.

Adele a vorbit despre problemele pe care le are cu pielea în timpul unui spectacol, explicând fanilor ei că transpiră atât de mult în lenjeria modelatoare, încât a făcut iritații și acnee corporală.

Adele jpg

Adele a slăbit foarte mult, dar lenjeria modelatoare pe care încă o poartă a favorizat apariția unor probleme la nivelul pielii. Foto: Shutterstock

Iritațiile dureroase i-au afectat inclusiv zona inghinală, a precizat vedeta, care a spus că suferă de mâncărimi puternice și dureri din acest motiv. Mai mult, ea a recunoscut că acest lucru a fost favorizat de faptul că folosește lenjerie modelatoare pentru că a slăbit foarte mult și așa reușește să aibă o siluetă conturată, prin care pliurile de piele nu sunt vizibile.

Cu toate acestea, artista spune că problema ei este dureroasă, deși nu îi afectează încă performața. Ea a adăugat și că, tot din cauza faptului că transpire intens în timpul spectacolelor și repetițiilor pentru spectacole, și corpul nu se aerisește pentru că poartă lenjeria modelatoare, a ajuns să sufere de acnee coporală.

„Evident că, atunci când performez port Spanx pentru a păstra totul la locul lui și pentru ca hainele să mi se potrivească. Transpir foarte mult și nu acea transpirație nu se evaporă, așa că stau în propria sudoare ore în șir, de aceea doctorul mi-a recomandat o cremă pentru mâncărimi”, a spus Adele.

Acneea corporală este similară acneei de pe față, dar poate fi mai rezistentă la tratament și poate fi mai dificil de gestionat din cauza zonei extinse a pielii afectate. Aceasta apare atunci când porii pielii se blochează cu sebum (ulei natural produs de glandele sebacee ale pielii), celule moarte ale pielii și bacterii. Această obstrucție a porilor creează un mediu propice pentru dezvoltarea inflamației și pentru formarea de cosuri.

Factorii care pot contribui la apariția acneei corporale includ:

·     Producția crescută de sebum în timpul pubertății și adolescenței

·     Schimbările hormonale, inclusiv nivelurile ridicate de hormoni androgeni

·     Utilizarea de produse de îngrijire a pielii sau de îmbrăcăminte care pot bloca porii

·     Transpirația excesivă sau frecventă

·     Stresul

·     Frictionarea pielii prin purtarea hainelor strânse sau prin frecarea excesivă a pielii

·     Anumite medicamente sau substanțe chimice

Tratamentul acneei corporale poate include utilizarea de produse topice care conțin ingrediente precum peroxid de benzoil, acid salicilic sau acid glicolic, care ajută la exfolierea pielii și la eliminarea excesului de sebum.

De asemenea, pot fi recomandate antibiotice orale sau alte medicamente pentru a controla inflamația și infecția, iar în unele cazuri, tratamentele cu laser.