5 trucuri pentru un dormitor mai luminos

Cu toate că somnul cel mai bun este pe întuneric, dormitorul tău are nevoie de o iluminare corespunzătoare pe timp de zi.

image

Dormitorul este acel spațiu din locuința noastră în care ne petrecem foarte mult timp. Iluminarea dormitorului ar trebuie să fie una foarte bună pe timpul zilei dar, în același timp destul de întunecată pe timp de noapte. Deci, cum reușim să aducem acest echilibru în dormitorul nostru, pentru a-l face să fie mai luminos, mai confortabil,  mai primitor și mai odihnitor?

Momentul în care vrei să te retragi pentru a te relaxa după o zi obositoare, sau cel în care pur și simplu îți dorești să citești, sau să stai alături de persoana dragă, vrei să fie în cel mai confortabil și primitor loc, nu-i așa?

Ei bine, iată câte trucuri care te vor ajuta să ai un dormitor bine iluminat, chiar dacă nu ai ferestre suficient de mari sau poziționarea acestia nu este înspre lumină.

Suplimentează sursele de lumină

În cazul în care dormitorul tău nu primește suficientă lumină naturală, atunci ai nenumărate soluții de a-l face mai luminos. Lampa de pe noptieră nu este suficientă pentru a-ți oferi confortul pe care ți-l dorești din punct de vedere al iluminării, ci mai degrabă scopul acesteia este de a te ajuta în momentele în care îți dorești să citești.

În  plus, atunci când nu ai lumină din toate părțile, se pot crea foarte multe umbre, care îți pot crea o senzație de disconfort.

Așadar, alege să te folosești de o lumină puternică în tavan dar și de lumini suplimentare precum lămpile de perete.

Alege culori deschise pentru pereți

Culorile deschise nu doar că vor crea iluzia unui spațiu mai mare, dar și ajută la o iluminare mai bună, în special atunci când spațiul tău este unul foarte mic.

În plus, dacă ai suficientă lumină atunci chiar și nuanțele deschise vor deveni mai strălucitoare. În caz contrar, ele pot căpăta o nuanță de gri.

Te poți folosi și de culori vibrante precum verde, albastru, galben sau violet, dacă ai deja o iluminare bună, pentru a crea o atmosferă mai confortabilă și mai relaxantă.

Adaugă contrast

Un dormitor perfect alb s-ar putea să nu fie idealul pentru orice persoană. Î n timp ce unora le poate da o stare perfectă, altora li s-ar putea părea prea fad. Așadar, adu contrast cu ajutorul lenejeriei de pat sau al unei cuverturi de pat în culorile preferate.

În acest fel nu vei întuneca dormitorul ci vei aduce un contrast uimitor într-un mod elegant care te va fascina de când vei păși în această încăpere.

Nu acoperi prea mult ferestrele

Te poți folosi de drapeii sau de rulouri pentru a menține dormitorul răcoros pe timp de vară sau pentru momentele în care îți dorești să te odihnești. Însă alege să perdele cât mai deschise, care pe timpul zilei să lase accesul luminii naturale în interior, cât mai mult posibil.

Folosește-te de oglinzi

Oglinzile nu au doar rolul de a mări spațiul dar și a de-al lumina. Oglinzile reflectă lumina deja existentă, adăugând mai multă strălucire spațiului. Iar dacă te folosești și de o iluminare potrivită, vei crea un efect uimitor.