Iată gestul simplu pe care ar trebui să-l faci de 3 ori pe zi!

Potrivit unei noi cercetări publicate în revista Sports Medicine, o plimbare scurtă, după masă are un impact pozitiv asupra sănătății inimii. De ani de zile, cercetătorii au lăudat beneficiile unei „plimbări cu rol digestiv”, de 15 minute. Aceast gest a fost asociat cu accelerarea mișcării în tractul gastrointestinal și scăderea indicelui glicemic (care menține nivelurile de zahăr din sânge constant). De asemenea, are o serie de alte beneficii, cum ar fi îmbunătățirea stării de spirit sau promovarea unui somn mai bun.

image

Foto: Shutterstock

Cele mai recente cercetări confirmă că toate aceste beneficii sunt valabile și în cazul unor plimbări mai scurte de 15 minute. De fapt, timpul minim de plimbare care îți aduce aceste beneficii este de  doar două minute de mișcare, ceea ce s-ar putea traduce într-o plimbare alertă în jurul blocului și înapoi.

Studiul a presupus faptul că voluntarii au mers timp de două până la cinci minute, în fiecare zi, după masă. Când participanții au mers la o scurtă plimbare, nivelul zahărului din sânge a crescut și a scăzut mai treptat, scrie revista Inside Hook. „Mersul la intensitate ușoară”, așa cum îl numesc autorii studiului, este capabil să ne ajute că consumăm o parte din excesul de glucoză care apare după masa, de aceea, plimbarea de 2 minute ar trebui să fie un gest esențial pentru diabetici, dar va ajuta aproape pe oricine caută modalități mai sănătoase de stil de viață. Cercetătorii spun că ați mânca aceleași cantități de mâncare, dar cu un impact negative mai mic asupra sănătății.

Rezultatele acestui studiu care spune că doar două minute de mers pe jos pot avea un impact demonstrabil asupra stării organismului confirmă alte cercetări recente privind exercițiile fizice. Cele mai lungi și mai intense forme de exercițiu nu sunt întotdeauna necesare și, pentru a crea obiceiuri durabile pe termen lung, este bine să începeți cu ceva abordabil și gestionabil, fiindcă este cea mai simplă și mai ușoară cale de urmat.

La urma urmei, toată lumea își permite două minute după micul dejun, prânz sau cină.

Citește și De ce sunt periculoase căzăturile la vârsta a treia. Medicul explică