4 lucruri simple pe care le poţi încerca pentru o stare de bine

image

Pentru a funcţiona corect, corpul nostru are nevoie de o serie întreagă de nutrienţi. Online regăsim o mulţime de informaţii, dar nu avem mereu cunoştinţele minime pentru a le discerne corect. Iată câteva tipsuri generale pentru o alimentaţie corectă şi o stare de bine.

A avea un stil de sănătos este o dorinţă a fiecăruia dintre noi. Însă, de cele mai multe ori, obiceiurile noastre zilnice nu sunt tocmai unele sănătoase. Mulţi dintre noi suntem atât de prinşi în ritmul alert al vieţii, încât uităm uneori şi să mâncăm. Nu de puţine ori, ajungem să mâncăm pe fugă câte un sendviş cumpărat chiar la finalul unei zile lungi şi obositoare.

Dacă ai ajuns în punctul în care ai înţeles că trebuie să faci o schimbare, iată câteva tipsuri ce te vor ajuta:

1. Veganismul

Conform studiilor, dietele vegane aduc organismului o serie întreagă de beneficii. De la scăderea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol până la scăderea şanselor de a suferi de boli de inimă şi diabet de tip 2. Bineînţeles, asta nu înseamnă că toată lumea ar trebui să renunţe la consumul lactatelor şi al cărnii. Însă, dacă simți că organismul tău îţi cere o schimbare, poţi încerca veganismul pentru o perioadă de timp. Indicat este să consulţi un medic specialist care să poată decide, conform analizelor, ce alimentaţie ţi se potriveşte. Vei descoperi o mulţime de reţete delicioase, de la maioneza de post şi până la salate hrănitoare cu o combinaţie de ingrediente la care nu te-ai fi gândit.

2. Lactatele şi carnea slabă

Majoritatea dintre noi suferim de o oarece intoleranţă la lactoză, ce se manifestă diferit, în special atunci când consumăm lactate de vacă. Deoarece nu orice organism este pregătit să renunţe complet la consumul produselor de origine animală, o dietă corectă trebuie să includă toate nevoile nutriţionale. Dacă iubeşti lactatele, optează pentru cele de capră, cumpără ouă de la țărani şi consumă ocazional peşte. Pentru o detoxifiere a organismului, ai grijă ca la fiecare masă să consumi mereu o cantitate mai mare de legume. Alege cât mai multe legume de sezon pentru a te asigura că asimilezi toţi nutrienţii.

3. Fructele

Dependenţa de zahăr este una mult mai des întâlnită decât oricare alta. Atunci când elimini dulciurile din alimentaţie, organismul tău va reacţiona. Fructele sunt o excelentă sursă de a-i oferi corpului tău un boost de energie şi de a reduce pofta de zahăr. Ca şi în cazul legumelor, este recomandat să consumi fructe de sezon bogate în vitamine. Evită, pe cât posibil, compoturile din comerţ. Dacă eşti fanul lor, caută pe internet o reţetă cât mai simplă, fără adaos de zahăr, pentru a mânca un produs cât mai natural.

4. Somnul

Puţină lume se gândeşte la somn atunci când este vorba despre obiceiurile nesănătoase. Însă un număr prea mic de ore de somn pe noapte ori un interval neadecvat poate provoca mai multe probleme organismului decât ai putea crede. Nu există un număr exact de ore pentru toată lumea, fiecare organism având nevoi diferite. Însă, dacă nu le respecţi, vei observa că, pe lângă starea de oboseală, pot apărea şi probleme de natură cardiovasculară. Indiferent care este numărul tău de ore de somn necesare, încearcă să acoperi intervalul 22-02 atunci când organismul secretă, în mod natural, o cantitate mai mare de melatonină. Acesta este un hormon din creier responsabil cu reglarea ciclului circadian.

Acestea sunt doar 4 dintre lucrurile pe care le poţi schimba fără prea mult efort, însă poţi descoperi şi altele. Schimbarea câtorva obiceiuri nesănătoase nu va provoca minuni imediate. Însă, în timp, vei putea observa îmbunătăţiri ale stării generale, vei obosi mai greu şi senzaţia de balonare va dispărea.

Sursa foto: Shutterstock