Soia ne menţine oasele sănătoase

2 jpg jpeg

Alimentele cu proteine din soia sunt alegeri alimentare sănătoase şi o bună alternativă la produsele din carne sau la produsele care conţin colesterol şi grăsimi saturate. Dietele care includ 25-50 de grame de proteine din soia pe zi pot ajuta la reducerea nivelului colesterolului “rău”, soia fiind un excelent purificator al organismului

Este plină de vitamine şi minerale

Soia conţine o serie de elemente importante pentru buna funcţionare a organismului, printre care fosfor, calciu, magneziu, sodiu. Are de şapte ori mai mult magneziu decât pâinea din grâu. Vitaminele B, D şi E, care se găsesc în soia, întârzie procesul de îmbătrânire, în timp ce acizii graşi nesaturaţi stopează dezvoltarea celulelor canceroase.

Previne astenia

Datorită efectelor pe care le are asupra organismului, soia poate fi considerată un adevărat medicament pentru prevenirea mai multor tipuri de boli. O dietă bogată în soia este recomandată în cazul hepatitei cronice, surmenajului intelectual, asteniei, convalescenţei sau afecţiunilor dermatologice.

Risc mai mic de osteoporoză

Isoflavonii, substanţe importante care se găsesc în soia, ajută la reducerea riscului apariţiei osteoporozei.

Mai multe studii sugerează faptul că aceste substanţe împiedică producerea de fracturi şi au rol important în menţinerea unui ţesut osos sănătos. Înlocuirea proteinelor animale cu proteinele din soia contribuie la evitarea pierderii calciului din oase.

Brânză pentru inimă

Este celebră pentru că are un conţinut scăzut de grăsimi şi colesterol, dar totuşi este bogată în proteine. Are un nivel scăzut de calorii, astfel că poate face parte din dieta zilnică, fără teama de kilograme în plus. Pentru că nu conţine grăsimi, este benefică sistemului cardiovascular.

Lapte pentru stomac

Laptele de soia este înlocuitorul perfect al laptelui de vacă. Acesta nu conţine colesterol, ci din contră, conţine fitosteroli care produc scăderea colesterolului. Pentru că nu provoacă aciditate gastrică precum laptele de vacă, e indicat în afecţiuni gastrice şi intestinale.

Uleiul, bun la rinichi

Uleiul de soia este folosit în afecţiunile rinichilor. Vitamina E din uleiul de soia stimulează activitatea musculară, împiedică acumularea de kilograme şi îmbunătăţeşte consumul de oxigen în ţesuturi.