Te simți tot timpul obosit? Iată care pot fi motivele!

oboseala3 jpg

Este mijlocul zilei și ești deja obosită. Poate că nu dormi suficient sau te lupți cu o afecțiune ce nu a fost diagnosticată. În primul rând, întreabă-te: Îți tratezi corect corpul? Sau  stilul tău de viață are nevoie de o modificare?

„Cu pacienții mei, vorbesc despre cei trei piloni ai sănătății: somn, dietă, exerciții fizice”, spune medicul Theodore Friedman."Dacă nu dormi  bine , îți este greu să mănânci bine și să faci mișcare. Și același lucru este valabil și invers. Toate sunt legate".

Adulții au nevoie de 7 până la 9 ore de somn. Adoptați o dietă cu fructe, legume și proteine ​​slabe și nu renunțați la activitatea fizică.

Dacă ați bifat toate astea și nimic nu s-a schimbat, ar putea fi timpul să verificați alte posibile cauze ale oboselii.

Anemie

Este o tulburare care îngreunează circulația oxigenului în jurul corpului . În general, se spune că suferi de anemie cu „deficiență de fier” .

Fierul acționează ca un vagon care transportă oxigenul în sânge. „Oamenii cu fier scăzut sunt obosiți, amețesc când se ridică, au palpitații.

Medicul poate vedea dacă suferiți de anemie cu un simplu test de sânge”.

Diabet

Medicii nu știu exact ce îi obosește atât de mult pe diabetici. Un motiv ar fi că organismul lor folosește multă energie pentru a face față schimbărilor frecvente ale nivelului zahărului din sânge.

Ceea ce știu medicii este că oboseala este unul dintre cele mai comune simptome ale diabetului. Are însă și alte semne. S-ar putea să vă fie sete și să aveți nevoie să mergeți des la baie.

Probleme cu tiroida

Este o glandă mică, în formă de fluture, care se află la nivelul gâtului. Produce un hormon care ajută la controlul modului în care utilizați energia. Când glanda tiroidă nu este în regulă, nu puoți duce la capăt nicio activitate.

„Oamenii cu tiroidă se vor simți obosiți”, spune Friedman. „Celulele lor nu funcționează bine, sunt lente și reflexele lor sunt lente”.

Medicul vă poate testa pentru hormonii tiroidieni, pentru a vedea dacă acesta este de vină pentru oboseala pe care o afișați.

Boală de inimă

Oboseala extremă este un simptom comun al insuficienței cardiace congestive , care se întâmplă atunci când inima nu pompează atât de bine cum ar trebui. Dacă o ai, oboseala ta se agravează de obicei atunci când faci exerciții fizice. Este posibil să ai, de asemenea, picioarele și mâinile umflate și dificultăți de respirație.

Apnee în somn

Această tulburare te împiedică să primești suficient oxigen atunci când dormi, ceea ce înseamnă că nu te vei odihni cu adevărat în timpul nopții.

„Nu intri în REM – somnul care te face să te simți cel mai bine”, spune Shives, director al Centrului de Medicină a Somnului de la Universitatea din California.

Menopauza

Dacă ești o femeie care trece prin menopauză, s-ar putea să îți fie greu să dormi bine. Hormonii tăi se schimbă foarte mult în acest moment, ceea ce îți provoacă transpirații nocturne și bufeuri. Asta te poate ține trează noaptea și te poate face să te târâști ziua.