Nu poți să scapi de migrene? Iată 5 remedii la îndemână care te-ar putea ajuta
Migrenele și durerile de cap pot fi extrem de incomode și îți pot afecta activitățile zilnice. Pentru a evita aceste lucruri, este bine să apelezi la soluții care să te ajute să scapi de aceste stări inconfortabile.
Descoperă în cele ce urmează 5 remedii la îndemână care te-ar putea ajuta.
1. Uleiul sau ceaiul de mentă
Uleiul de mentă conține mentol, care poate ajuta la reducerea durerii de cap. Pentru a folosi eficient acest remediu, este suficient să masezi ușor uleiul de mentă în zona tâmplelor și pe frunte.
Ceaiul de mentă poate, de asemenea, să reducă migrenele datorită proprietăților sale analgezice și antiinflamatorii. Acesta are un efect de calmare a sistemului nervos și poate ajuta la reducerea stresului și anxietății, care pot fi factori declanșatori ai migrenelor.
2. Magneziul
Una dintre cauzele migrenelor este nivelul scăzut de magneziu din organism. De aceea, consumul de magneziu poate ajuta la reducerea durerilor de cap și a migrenelor, deoarece ajută la restabilirea nivelului optim.
Magneziul se găsește într-o varietate de alimente, inclusiv în anumite gustări sănătoase și hrănitoare. De exemplu, poți să consumi migdale, nuci, fistic, semințe de floarea-soarelui, semințe de dovleac și de susan – toate sunt surse bogate de magneziu. De asemenea, include și avocado în regimul tău alimentar. Poți mânca avocado simplu, cu sare și piper, sau poți face un guacamole sănătos, combinând avocado cu ceapă, roșii și lime.
Pe lângă consumul de alimente, o soluție eficientă pentru reducerea migrenelor poate fi și orotatul de magneziu. Există suplimente alimentare sub formă de comprimate care conțin orotat de magneziu și care se absorb ușor în organism. Pe lângă combaterea migrenelor și a durerilor de cap, orotatul de magneziu îmbunătățește absorbția de calciu, susține sistemul nervos, reglează tranzitul intestinal și îmbunătățește starea generală de bine.
3. Uleiurile esențiale
Uleiurile esențiale pot ajuta la reducerea migrenelor în diverse moduri. Unele uleiuri esențiale au proprietăți antiinflamatorii, altele au proprietăți analgezice sau pot ajuta la relaxarea musculară și la reducerea stresului. Toate acestea pot contribui la reducerea frecvenței și intensității migrenelor.
Uleiurile esențiale de lavandă sau eucalipt sunt printre cele mai eficiente uleiuri care te pot ajuta în acest sens. Acestea pot fi folosite în diferite moduri, cum ar fi prin inhalare, prin aplicare topică sau prin adăugarea în apa de baie. Indiferent de metoda pe care o alegi, e important să utilizezi cantități mici, diluate corespunzător.
4. Comprese reci sau calde
Compresele cu apă rece sau caldă pot ajuta la diminuarea migrenelor prin două mecanisme diferite. În timp ce compresele reci contribuie la constricția vaselor de sânge pentru a reduce inflamația și durerea, compresele calde pot ajuta la vasodilatație - dilatarea vaselor de sânge pentru a îmbunătăți fluxul sanguin și pentru a reduce tensiunea musculară.
În ambele situații, acestea pot ajuta la reducerea inflamației și a tensiunii musculare dacă sunt aplicate timp de 10-15 minute pe frunte.
5. Meditația
Principalele beneficii ale practicării meditației sunt reducerea stresului și a anxietății, precum și eliberarea tensiunii din organism. De asemenea, meditația poate ajuta și la reducerea activității din regiunile creierului implicate în durere și poate îmbunătăți modul în care percepi durerea.
În plus, meditația contribuie și la creșterea nivelului de endorfine și serotonine – substanțe chimice din creier care pot ajuta la reducerea durerii și la îmbunătățirea stării de spirit.
Pentru a începe să meditezi, este important să alegi un loc liniștit și să te așezi într-o poziție confortabilă. Mai apoi, tot ceea ce trebuie să faci este să te concentrezi pe respirație. Pentru a-ți fi mai ușor să-ți menții atenția, poți să numeri până la 5 în timp ce inspiri și să procedezi la fel și când expiri.
Remediile prezentate în acest articol au caracter informativ și nu înlocuiesc recomandările medicilor. De aceea, este important să consulți un specialist pentru a primi un diagnostic corect și un plan de tratament personalizat.
Sursă foto: shutterstock.com