Crezi că stai bine cu imunitatea? Verifică dacă ai aceste simptome!

1 2 jpg jpeg

Nu reuşeşti să slăbeşti

Kilogramele în plus îţi cresc riscul de boli cardiovasculare şi îţi scad capacitatea de a face faţă agenţilor patogeni. Cei care răcesc mai des au în comun un index de masă corporală peste 40, ceea ce produce un dezechilibru hormonal. În plus, îngrăşarea poate favoriza inflamaţii şi infecţii cărora sistemul imunitar le face faţă cu greu.

Ai adesea poftă de dulce

Chiar şi 100 de grame de zahăr inhibă pe o perioadă de 5-6 ore globulele albe din sânge, numite şi leucocite, să atace bacteriile patogene care pătrund în organism. Dacă mănânci prea multe dulciuri e posibil să te îngraşi peste măsură şi să devii mai sensibil la îmbolnăviri.

Simţi nevoia de picături contra uscăciunii nazale

Scurgerile nazale arată că sistemul imunitar este eficient şi luptă cu diverşi agenţi patogeni. Din contră, dacă ai nasul uscat, e cazul să-ţi faci griji că unele bacterii pot pătrunde mai uşor în organism. Dacă ai persoane răcite în jurul tău, foloseşte o soluţie salină cu care să-ţi cureţi nasul o dată pe zi.

Citeşte şi: Ce nu ştiai că-ţi sabotează imunitatea (VIDEO)

Controlezi cu greu stresul

Stresul îţi slăbeşte imunitatea, mai ales dacă starea negativă se prelungeşte de-a lungul mai multor zile. În plus, dacă eşti gripat şi treci printr-o perioadă presantă, e posibil ca simptomele să ţi se agraveze sau să te însănătoşeşti mai greu.

Te-ar mai putea interesa: Cum tratezi răcelile de vară

Atenţie!

Îţi reduci imunitatea şi dacă bei puţină apă

Nu întâmplător ţi se recomandată să bei cât mai multe ceaiuri şi multe lichide pe zi atunci când eşti bolnav. Corpul are nevoie de lichide pentru a elimina toxinele. Dacă ai nevoie de mai multă apă vei observa că mergi mai rar la toaletă, urina este mai închisă la culoare, pielea e mai uscată, ţi-e foame chiar dacă abia ai mâncat şi te simţi obosit.