6 boli pe care le pot dezvălui mâinile tale

Mâinile pot fi un indice al sănătății noastre, aspectul lor putând dezvălui anumite afecțiuni. Spre exemplu, aspectul mâinilor poate fi un indiciu pentru afecțiuni ca Parkinson și hipertiroidism.

image

Lungimea degetului inelar poate semnala riscul de artroză

Cercetătorii susțin că un deget inelar mai lung decât cel arătător este o trăsătură specific masculină, dar, unele femei pot prezenta aceasta caracteristică. Un studiu realizat de Arthritis & Rheumatism susține că femeile care prezintă această trăsătură a mâinilor sunt mai predispuse să dezvolte artroză a genunchiului (gonartroză), explicația fiind legată de nivelul scăzut de estrogen, informează readersdigest.ca.

Lungimea mai mare a degetului inelar decât a celui arătător a fost asociată, la ambele sexe, cu o performanță fizică crescută, dar și cu predispoziția de a adopta un limbaj verbal mai agresiv. În cazul bărbaților, această trăsătură este asociată și cu posibilitatea de a avea mai mulți copii, cât și de avea relații mai bune cu femeile din viața lor. Totuși, degetul inelar mai lung poate indica și un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată, în timp.

Mâinile tremurânde, un simptom al bolii Parkinson

Tremurul la nivelul mâinilor poate  avea cauze multiple, de la excesul de cafea sau de energizante, până la abuzul de medicamente antidepresive și cele pentru astm. Dar, în același timp, poate fi și un simptom al bolii Parkinson. Adresează-te specialistului dacă senzația de mâini tremurânde persistă sau dacă ai mâini tremurânde, chiar dacă nu ai consumat cafea în exces.

Apectul unghiilor poate indica afecțiuni ale rinichilor

Cercetătorii din India au descoperit că, din 100 de pacienți diagnosticați cu afecțiuni ale rinchilor, care au fost monitorizaţi în cadrul unui studiu, 36% dintre aceștia prezentau unghii de culoare albă la bază, iar vârful unghiei era maro. De asemenea, culoarea neobișnuită a unghilor nu este doar un semn al unor posibile afecțiuni ale rinichilor, dar poate indica și alte boli, precum anemia și, în unele cazuri, chiar cancerul de piele.

Forța mâinii, indice al bolilor de inimă

Forța de prindere a mâinii poate arăta nivelul de activitate fizică al unei persoane. Activitatea fizică scăzută este asociată cu bolile de inimă și cu un risc crescut de infarct, potrivit unui studiu realizat de Lancet, care a avut în vedere 140.000 de persoane din 17 țări.

Palme transpirate, un posibil simptom al hipertiroidei

Palmele transpirate pot fi un indice pentru hipertiroidă sau pot fi un simptom al menopauzei. Majoritatea persoanelor care au mâini transpirate mai prezintă transpirație și în alte zone, precum în zona axilelor și a picioarelor.

Citeşte şi: Ce boli se manifestă prin amorţirea degetelor

Amprentele degetelor pot indica hipertensiunea

În urma studierii a 139 de amprente, cercetătorii britanici au descoperit că persoanele care prezentau un model de tip spirală sunt mai predispuse să aibă hipertensiune decât persoanele care au amprente ale degetelor în formă de arcuri și bucle.

Anca-Teodora Popa