Aşa alungi petele şi ridurile apărute pe mâini!

1 2 jpg jpeg

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea mâinilor începe să se rideze şi are nevoie de o mai bună hidratare. Câteva tratamente făcute în casă întârzie apariţia semnelor îmbătrânirii sau le estompează pe cele deja existente.

Loţiune hidratantă din avocado, lămâie şi iaurt

Un amestec de lămâie, avocado şi iaurt îţi oferă hidratarea de care ai nevoie pentru a scăpa de ridurile şi petele apărute pe mâini.

Substanţele nutritive pe care le conţin combat efectele negative ale razelor ultraviolete. Ai nevoie de un avocado, zeama de la o jumătate de lămâie şi 3 linguri de iaurt.

Amestecă miezul de avocado cu zeama de lămâie şi iaurtul, omogenizează şi aplică tratamentul pe mâini, la fel ca o cremă de mâini obişnuită.

Lasă să acţioneze 20 de minute, apoi spală mâinile cu apă călduţă, dar nu fierbinte. Dacă ţi-a rămas puţină cremă, păstreaz-o la frigider, dar nu mai mult de o zi.

Pont

Aplică acest tratament doar seara.

Cremă exfoliantă cu ardei, pătrunjel şi germeni de grâu

Prepară-ţi singur o cremă naturală pentru exfolierea mâinilor. Prin exfoliere, petele se vor deschide la culoare şi se vor estompa.

Pentru hidratarea pielii uscate a mâinilor, pentru eliminarea ridurilor şi a imperfecţiunilor cauzate de toxine, o cremă exfoliantă este benefică. Pentru a o face ai nevoie de 1 ardei, 2 fire de pătrunjel, 1 lingură de germeni de grâu, 2 linguri de zeamă de lămâie. Le treci prin blender pe toate, mai puţin zeama de lămâie pe care o amesteci cu pasta obţinută. Seara, înainte de culcare, curăţă mâinile cu aceasta şi las-o un sfert de oră. Îndepărtează crema cu apă călduţă.

Tratament cu aloe vera contra hiperpigmentării

Această cremă naturală este bogată în antioxidanţi, acizi graşi, proteine, ceea ce o face perfectă pentru hiperpigmentarea mâinilor. Absorbţia cremei reduce şansele de apariţie a petelor datorită faptului că stimulează activitatea celulară.

Amestecă 4 linguri de gel de aloe vera şi 6 linguri de lapte de nucă de cocos până obţii o cremă. O întinzi apoi pe mâini şi o îndepărtezi abia după 40 de minute.